سبد خرید
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

32231370061

تماس با سروش تجهیز

تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو چیست؟

زمان مطالعه11 دقیقه

تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو چیست
تاریخ انتشار : ۲۳ آذر ۱۴۰۲تعداد بازدید : 0نویسنده : دسته بندی : کافه
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو چیست؟ چرا این دو با هم فرق دارند؟ چطور می توان این دو را از هم تشخیص داد؟ اندازه دانه قهوه بعد از رست کردن برای فرانسه و اسپرسو باید چقدر باشد؟

این روزها با افزایش مصرف قهوه در بین تمام افراد، سوالاتی که در بالا مطرح کردیم، جزو مواردی است که ممکن است برای تمام دوستداران قهوه پیش آمده باشد. به همین دلیل در این مقاله قصد داریم در مورد این موارد صحبت کنیم. اگر بخواهیم در مورد مقایسه این 2 مورد در جنبه های مختلف صحبت کنیم، باید موارد مختلفی مانند رست دانه های این قهوه ها تا میزان آسیاب آن ها را مورد بررسی قرار دهیم.

پس در این مقاله از مجموعه مقالات آسیاب قهوه صنعتی سروش تجهیز با ما همراه باشید تا به بررسی موضوع تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو چیست؟ بپردازیم.

فرق بین آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو

برای اینکه در مورد فرق بین آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو صحبت کنیم، ابتدا باید در مورد روند رست دانه قهوه صحبت کوتاهی داشته باشیم.

پس از آماده شدن دانه های سبز و فراوری شده قهوه، نوبت به رست دانه ها می رسد. رست به معنی برشته کردن دانه هاست و در 5 دسته لایت، مدیوم لایت، مدیوم، مدیوم دارک و دارک تقسیم بندی می شود. دانه های مخصوص قهوه فرانسه معمولا در درجه لایت و مدیوم و دانه های مخصوص قهوه اسپرسو در درجه مدیوم و مدیوم دارک رست می شوند.

فرق بین آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو

حالا نوبت به آسیاب قهوه می رسد. آسیاب قهوه نیز به معنی پودر کردن آن و آماده کردن دانه های رست شده برای استفاده است. درجه آسیاب قهوه برای هر مدل قهوه متفاوت است.

تفاوت درجه آسیاب است که قهوه های فرانسه، اسپرسو یا ده ها مدل دیگر را از هم متمایز می کند. تفاوت دستگاه آماده سازی هر قهوه باعث می شود که درجات مختلفی از آسیاب موجود باشد. در زیر در مورد نوع آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو صحبت می کنیم:

  • آسیاب قهوه اسپرسو: درجه آسیاب اسپرسو باید کمی درشت تر باشد؛ دانه های قهوه در این مدل پس از پودر شدن، کمی کوچکتر از دانه های نمک واقعی هستند.
  • آسیاب قهوه فرانسه: درجه آسیاب برای قهوه فرانسه از تمام مدل های دیگر درشت تر است(به جز قهوه کمکس) و معمولا با درجه 5 یا 6 آسیاب می شود. دانه های این مدل تقریبا به اندازه دانه های شکر است.

رست و آسیاب متفاوت در انواع مختلف قهوه می تواند میزان کافئین و طعم قهوه ها را تغییر دهد.

تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو

تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو یکی از مهم ترین و تاثیرگذار ترین نکته ها در تهیه آنها است، چرا که نحوه ی آسیاب دانه های قهوه تاثیر بسزایی در طعم و عطر و کیفیت قهوه خواهد داشت.

برای مثال پودر قهوه ی اسپرسو باید کمی ریز تر از پودر قهوه ی فرانسه و تقریبا به اندازه دانه های نمک باشد تا آب بتواند به راحتی بین دانه های پودر قهوه حرکت کرده و عصاره گیری آن به بهترین شکل انجام دهد. اما پودر قهوه ی فرانسه بهتر است به اندازه دانه های شکر باشد به صورتی که به راحتی دیده شوند.

کسانی که طرفداران پروپا قرص قهوه و انواع مختلف آن هستند باید بدانند که موضوع اهمیت آسیاب قهوه در تهیه ی یک قهوه ی با کیفیت و با عطر و طعم بی نظیر، بسیار مهم و ضروری است پس در ادامه مقاله این موضوع را بررسی خواهیم کرد.

توضیحی مختصر در مورد قهوه فرانسه

همانطور که در قسمت قبل هم به این موضوع اشاره شد، معمولا رست دانه های قهوه فرانسه ملایم است؛ به این معنی که دانه های قهوه پس از برشته شدن رنگ طلایی رو به قهوه ای خواهند داشت.

توضیحی مختصر در مورد قهوه فرانسه

قهوه فرانسه با استفاده از 2 دستگاه آماده می شود:

  1. فرنچ پرس
  2. دستگاه قهوه ساز

در هر دوی این مدل ها دانه های قهوه باید درشت باشد تا از فیلتر آن عبور نکند و قهوه خوش طعم تری به شما ارائه دهد. به همین دلیل دانه ها باید با درجه 5 یا 6 آسیاب شوند. در هر صورت اگر قصد خرید قهوه دارید، حتما به فروشنده اعلام کنید که قهوه را به چه صورت آماده می کنید تا خودش با درجه مناسب برای شما آسیاب کند. ادامه مطلب را مطالعه کنید تا موارد بیشتری در مورد تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو بدانید.

توضیحی مختصر در مورد قهوه اسپرسو

اگر شما هم از طرفداران پر و پا قرص قهوه اید، باید بدانید که اسپرسو به دلیل نوع آماده سازی، اسپرسو نام گرفته است و قهوه اسپرسو نوع خاصی از دانه قهوه نیست!

تنها تفاوت آن مانند تمام مدل های دیگر، به مواردی مانند رست، آسیاب و دستگاه مورد نیاز بر می گردد. قهوه اسپرسو با استفاده از موکاپات، دستگاه اسپرسوساز ماشینی و اسپرسوساز فشاری آماده می شود.

مقدار رست این نوع از قهوه معمولا متوسط و رنگ آن قهوه ای تا قهوه ای تیره خواهد بود. آسیاب اسپرسو نیز نسبتا درشت است و معمولا درجه 4 برای آسیاب این مدل استفاده می شود.

تفاوت مزه قهوه فرانسه و اسپرسو

در موارد مختلفی می توان تفاوت قهوه فرانسه با اسپرسو را بررسی کرد. در زیر برخی از این موارد را آورده ایم:

  • میزان تلخی: قهوه فرانسه معمولا درجه تلخی کمتری نسبت به قهوه اسپرسو دارد. این مورد به دلیل تفاوت غلظت قهوه در این 2 مدل است.
  • غلظت: قهوه فرانسه از غلظت کمتری نسبت به قهوه اسپرسو برخوردار است؛ بنابراین فرانسه برای عصرانه گزینه مناسب تر و جذابتری حساب می شود.
  • مقدار کافئین: مقدار کافئین موجود در یک فنجان اسپرسو معمولا 3 برابر کافئین یک فنجان فرانسه است. اما به دلیل تفاوت سرو این 2، قهوه فرانسه با 280 تا 400 گرم ارائه شده در یک لیوان بزرگ، کافئین بیشتری از 25 گرم اسپرسو خواهد داشت.

در قسمت های قبل در مورد تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو صحبت کردیم. قهوه فرانسه به قهوه دمی نیز مشهور است و پس از قهوه ترک، ساده ترین روش آماده کردن را دارد. این قهوه در کشورهای دیگر با قهوه فیلتری نیز نامیده می شود. در مقابل، قهوه اسپرسو به دلیل روش آماده سازی، بیشترین مقدار عصاره گیری از دانه های قهوه را دارد و غلیظ ترین نوع قهوه به شمار می رود.

در واقع طرفداران قهوه اسپرسو، می خواهند بیشترین طعم و بوی قهوه را در هر بار استفاده از این دانه فوق العاده، داشته باشند.

اهمیت آسیاب قهوه

یکی از راز های مهم تهیه قهوه با کیفیت این است که دانه های قهوه را تنها کمی قبل از تهیه آن آسیاب کنیم. چرا که با این کار عطر و طعم تازه ی قهوه را حفظ خواهیم کرد و یک قهوه ی بسیار باکفیت بدست خواهید آورد. در غیر این صورت قهوه ای که تهیه می شود ممکن است عطر و طعم کهنگی بدهد و بیات شده باشد.

نکته ی جالبی که در تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو وجود دارد این است که قهوه ی آسیاب شده هر چه ریز تر باشد قهوه غلیظ تر خواهد شد. برای مثال اگر دانه های سالم و خرد نشده را در آب قرار دهیم در نهایت به قهوه ای بسیار رقیق می رسیم! اما زمانی که آن را ریز آسیاب می کنیم می توانیم قهوه ای غلیظ با عطر و طعم قوی داشته باشیم.

اهمیت آسیاب قهوه

در کل آسیاب قهوه به این منظور انجام می شود که قهوه بتواند بیشتر با آب در تماس باشد تا به این صورت ترکیبات قهوه به سرعت در آب حل شود و عصاره ی بهتری از آن گرفته شود.

دانه های قهوه در هنگام رست گاز هایی از خود آزاد می کنند که این گاز ها در ایجاد عطر و طعم بهتر قهوه بسیار موثر و ضروری است. آسیاب قهوه باعث افزایش آزادسازی این گاز ها می شود به همین دلیل اگر قهوه ی آسیاب شده را در هوای آزاد بگذاریم باعث می شود تا این گاز ها پخش شده و عطر قهوه از دست برود و قهوه ای بی مزه و بیات شده برای شما باقی می ماند!

تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو نیز در همین مسئله نهفته است که باعث می شود عطر اسپرسو نسبت به قهوه ی فرانسه کمی قوی تر باشد چرا که دانه های قهوه ی اسپرسو ریزتر هستند.

اهمیت آسیاب قهوه اسپرسو

پودر قهوه در صورتی که ریز نباشد نمی توان فشار مورد نیاز را در پرتافیلتر دستگاه ایجاد کرد تا در نهایت یک قهوه اسپرسو با کیفیت داشته باشید. همچنین باید به این نکته نیز توجه کرد که زمان تهیه قهوه اسپرسو بسیار کوتاه است پس اگر دانه ها ریز نباشند باز هم کیفیت مورد نظر خود را از قهوه ی اسپرسو نخواهید داشت.

نکته ی دیگر این است که دستگاه های آسیاب قهوه که با استفاده از آنها دانه های قهوه اسپرسو آسیاب می شود باید قابلیت تنظیم شدن به صورت دقیق تر را داشته باشند تا بتوانند دانه های قهوه را بهتر و ریزتر آسیاب کنند.

اهمیت آسیاب قهوه فرانسه

یکی از تفاوت های آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو در این است که درجه آسیاب قهوه فرانسه برعکس اسپرسو باید درشت تر باشد و از درجه آسیاب متوسطی در بین قهوه ها برخوردار است. چرا که اگر آسیاب قهوه فرانسه ریز باشد پودر قهوه به دلیل حل شدن در آب می تواند باعث خراب شدن تکستچر کلی قهوه شود. همچنین اگر آسیاب قهوه فرانسه بیش از حد درشت باشد عصاره گیری قهوه به درستی انجام نمی شود و طعم قهوه فرانسه اصیل را نخواهد داشت.

به همین دلیل بهتر است در صورتی که تجربه ی آسیاب قهوه فرانسه را ندارید و قهوه ی آسایب شده را خریداری کنید که در ادامه این مقاله به نکات مهم هنگام خرید قهوه آسیاب شده فرانسه و اسپرسو اشاره خواهیم کرد.

نکات مهم هنگام خرید قهوه آسیاب شده فرانسه و اسپرسو

برای سرو بهترین قهوه اسپرسو و یا فرانسه باید بتوانید بهترین قهوه ها را خریداری کنید. قهوه فرانسه و اسپرسو با توجه به مدل دانه، فرآوری و میزان برشتگی دانه های قهوه و موارد دیگر می تواند متفاوت باشد. همچنین باید قادر به تشخیص تفاوت بین قهوه ی بیات و مانده از قهوه ی تازه آسیاب شده باشید تا قهوه ای که سرو می کنید از کیفیت عالی برخوردار باشد.

به همین دلیل در ادامه مقاله ی تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو، به بررسی موارد و نکات مهم هنگام خرید قهوه آسیاب شده فرانسه و اسپرسو خواهیم پرداخت.

نکات مهم هنگام خرید قهوه آسیاب شده فرانسه و اسپرسو

  • همانطور که قبل تر اشاره کردیم دانه های قهوه ی اسپرسو باید ریزتر از فرانسه باشند و دانه های قهوه ی فرانسه نیز باید تقریبا متوسط باشد تا بتوانید بهترین عطر و طعم را از آنها بدست آورید.
  • با این حال قهوه آسیاب شده ای که برای موکاپات تهیه می کنید باید کمی درست تر از پودر قهوه ی اسپرسو ساز باشد.
  • در تهیه قهوه فرانسه نیز باید پودر قهوه ی آسیاب شده ای که برای استفاده در فرنچ پرس خریداری می کنید کمی درشت تر از پودر قهوه ای باشد که برای دستگاه قهوه ساز نیاز دارید.
  • در انتخاب قهوه اسپرسو دست شما برای انتخاب و تعیین کافئین باز است. در کل قهوه ی اسپرسو ترکیبی از دانه قهوه های عربیکا و روبوستا است که به آن میکس گفته می شود. دانه های قهوه ی روبوستا دارای کافئین بیشتری هستند پس در صورتی که کافئین بالاتری می خواهید بهتر است درصد روبوستا را بالای 50 در نظر بگیرید.
  • قیمت و هزینه ی قهوه ی آسیاب شده ی اسپرسو بستگی به درصد عربیکا و روبوستای موجود در آن دارد. به دلیل گران تر بودن قهوه ی عربیکا هر چه مقدار آن در قهوه میکس بیشتر باشد قیمت قهوه نیز بالا تر می رود.
  • قیمت قهوه ی فرانسه اما نسبت به اسپرسو بسیار بصرفه تر است و نباید خیلی گران باشد.
  • هنگام خرید قهوه از قهوه فروشی ها تا جایی که می توانید از خرید قهوه های آسیاب شده و مانده پرهیز کنید. شما می توانید درخواست کنید که قهوه را همان موقع به صورت تازه برای شما آسیاب کنند که عطر و طعم واقعی و تازه ی قهوه را به همراه داشته باشد.

جمع بندی

به دلیل افزایش روز افزون استفاده کنندگان و طرفداران قهوه در ایران، خیلی مهم است که علاقه اصلی خود را پیدا کرده و با کسب اطلاعات بیشتر در آن حوزه بتوانید قهوه ای باب میل خود نوش جان کنید.

قهوه فرانسه و اسپرسو 2 نوع از پرطرفدارترین مدل های قهوه است که در مورد آن به طور مفصل صحبت کردیم. تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو هم در اندازه دانه های قهوه است که متوجه شدیم دانه های مورد نیاز برای آماده سازی قهوه فرانسه درشت تر از دانه های اسپرسو می باشد.

همچنین دستگاهی که برای آسیاب این قهوه ها استفاده می کنید باید قابلیت تنظیم شدن برای هر یک را به صورت دقیق داشته باشند و از حساسیت بالایی در این زمینه برخوردار باشند تا بتوانید بهترین قهوه ها را تهیه کنید.

امیدواریم این مقاله برای شما مفید باشد و تا اینجا توانسته باشیم شما را از تفاوت آسیاب قهوه فرانسه و اسپرسو آگاه کرده باشیم. اگر سوالی در این حوزه دارد، می توانید در بخش نظرات کاربران با ما به اشتراک بگذارید.

شما می توانید انواع دستگاه آسیاب قهوه صنعتی را در سایت فروشگاهی تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز مشاهده کنید و در صورت تمایل به سبد خرید خود اضافه کرده و برای خرید اقدام نمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *