بنظر شما قهوه آسیاب شده را چه مدت نگه داری کنیم بهتر است تا عطر و طعم آن از بین نرود و هنوز از کیفیت اولیه و عالی خود برخوردار باشد؟ قهوه تازه آسیاب شده عطر و طعمی بسیار دلپذیر دارد که باعث می شود هوش از سر شما بپرد! به همین دلیل قهوه دوستان همگی به دنبال عطر و طعم واقعی قهوه هستند پس ترجیح می دهند قهوه ای که تازه رست و آسیاب شده را استفاده کنند.
اما همین قهوه در صورتی که مدتی از آسیاب شدنش بگذرد دیگر آن عطر و طعم عالی را نخواهد داشت و تبدیل به یک قهوه ی بیات می شود و حتی طعم کهنگی نیز خواهد داشت. پس مدت زمانی که برای نگهداری قهوه در نظر می گیریم بسیار مهم است.
در صورتی که برای شما نیز این سوال پیش آمده که قهوه آسیاب شده را چه مدت نگه داری کنیم؟ بهتر است تا انتهای این مقاله از مجموعه مقالات آسیاب قهوه صنعتی سروش تجهیز همراه ما باشید تا به بررسی پاسخ این سوال بپردازیم.
مدت زمان نگهداری از قهوه آسیاب شده
قهوه ی آسیاب شده نیز مانند هر خوراکی دیگری دارای تاریخ انقضا است که بهتر است قبل از آنکه تاریخ انقضای آن به اتمام برسد مصرف شود. اما قهوه آسیاب شده را چه مدت نگه داری کنیم بهتر است تا همچنان بتوانیم از کیفیت اولیه عطر و طعم آن قهوه بهره مند شویم؟
برای پاسخ به این سوال باید به نحوه ی ذخیره سازی و مکانی که قهوه آسیاب شده را در آن قرار می دهید اشاره کنیم. در واقع اکسید شدن قهوه از زمانی شروع می شود که قهوه برشته می شود. به صورتی که می تواند تازگی خود را در مدت 30 روز بعد از عمل رست شدن از دست بدهد و نکته ی مهم تر این است که قهوه پس از آسیاب شدن تنها بین 7 تا 10 روز به شما زمان می دهد تا با عطر و بوی عالی از آن استفاده کنید. اما این در حالی است که همه ی ما قهوه خود را پس از گذشت این مدت مصرف می کنیم و به این نکته هیچ توجهی نداریم!
یکی از مواردی که می تواند به شما در نگهداری بهتر از قهوه آسیاب شده کمک کند دانستن این موضوع مهم است که چه تغییراتی پس از آسیاب قهوه در آن اتفاق میوفتد و باعث آن می شود که قهوه دیگر طعم اصلی خود را نداشته باشد.
چه تغییراتی پس از آسیاب قهوه در آن اتفاق می افتد؟
حقیقت این است که در هر حالتی هم که از قهوه ی آسیاب شده نگهداری کنید بالاخره به مرور زمان از عطر و طعم و کیفیت آن کاسته می شود و این به آن معنی است که هر چه زودتر بهتر است قهوه آسیاب شده را استفاده کرد.
قهوه آسیاب شده زمانی که در فضای باز قرار گیرد به سرعت عطر خود را در هوا پخش کرده و به مرور زمان آن را از دست می دهد. حالا باید به این نکته اشاره کنیم که در واقع اکسیژن قاتل عطر و بوی قهوه است! قهوه ی آسیاب شده هر چه بیشتر با اکسیژن در تماس باشد سریع تر اکسید می شود، پس در نتیجه کهنه خواهد شد و دیگر قهوه ی با کیفیتی در اختیار نخواهید داشت.
مخصوصا برای قهوه هایی مانند ترک که نحوه ی آسیاب آن از نوع بسیار ریز است و این موضوع باعث می شود تا عطر و بوی آن زودتر از قهوه های دیگر در محیط پخش شده و از بین برود. به همین دلیل قهوه ی ترک باید بلافاصله پس از آسیاب شدن در کمترین زمان ممکن و بسته بندی شود به صورتی که هیچ راهی برای تماس با اکسیژن نداشته باشد.
شرایط نگهداری
شرایط نگهداری از قهوه نه تنها قبل از آسیاب شدن بلکه قبل از رست شدن نیز در طعم آن بسیار موثر است. به صورتی که اگر به دانه های سالم و رست نشده ی قهوه رطوبت برسد می تواند طعم آن را تا حد زیادی تغییر دهد. حتی این امکان نیز وجود دارد که قهوه در این شرایط کپک بزند و به دلیل فاسد شدن دیگر قابل استفاده نباشد. پس برای نگهداری قهوه های خام بهتر است از تا حد امکان میزان رطوبت کاهش یابد و دما بین 22 و 23 درجه سانتی گراد باشد.
شرایط برای نگهداری قهوه های آسیاب شده نیز به همین ترتیب است. با این تفاوت که برای نگه داری از قهوه های آسیاب شده بهتر است که آنها را به صورت وکیوم و یا در ظروف مناسبی نگهداری کنید تا از اکسید شدن آن جلوگیری کنید.
اگر قهوه را در ظروف مناسب و در محیط هایی مانند انباری یا کمد که کاملا خشک و تاریک هستند و از هرگونه آب، بخار آّب، نم، نشتی و مواردی که باعث خیس شدن آن محیط و قهوه شود دور بماند، می توانید تازگی و طراوت قهوه را برای مدت بیشتری نگهدارید.
بهترین ظروف برای نگهداری از قهوه آسیاب شده
با توجه به این موضوع که بزرگترین دشمن قهوه آسیاب شده رطوبت، گرما و نور است، بهترین ظروف برای نگهداری از قهوه آسیاب شده ظروف در بسته ی مات است که نور و هوا به داخل آنها راه ندارد.
با اینکه نگهداری قهوه آسیاب شده و دانه های آن در ظروف شیشه ای که شفاف هستند می تواند باعث زیبایی محیط شما شود اما این کار ممکن است باعث شود که عطر و بوی قهوه تغییر کند پس بهتر است تا حد امکان از آنها استفاده کنید.
آیا می توان قهوه آسیاب شده را در فریزر یا یخچال نگه داری کرد؟
علاوه بر سوال قهوه آسیاب شده را چه مدت نگهداری کنیم، سوال مهم دیگری نیز وجود دارد و آن این است که قهوه را کجا می توانیم نگهداری کنیم؟! در جواب این سوال باید بگوییم اولین جایی که نباید به هیچ عنوان به آن حتی فکر کنید نگهداری قهوه آسیاب شده در یخچال است! چراکه این روش نگهداری احتمالا اشتباه ترین راه ممکن برای نگهداری قهوه است و ممکن است قهوه شما تمام بو های یخچال را به خود بگیرد!
اما در مورد نگهداری قهوه در فریزر نظرات بسیاری وجود دارد که برخی منفی و برخی مثبت هستند. با این حال این موضوع ثابت شده است که در صورتی که قهوه آسیاب شده از بسته بندی مناسبی برخوردار باشد می توانید آن را به مدت 6 ماه در فریزر نگهداری کنید زیرا یخ بستن قهوه می تواند به تازه ماندن آن کمک کند.
کلام آخر
مهم ترین مسئله پس از خریداری و یا آسیاب کردن پودر قهوه این است که قهوه آسیاب شده را چه مدت نگه داری کنیم تا به بتوانیم برای مدت هر چه بیشتر از عطر و بوی قهوه ی تازه بهره مند شویم؟
قهوه ی آسیاب شده در حقیقت می تواند به راحتی عطر خود را از دست بدهد و حالت کهنگی به خود بگیرد به خصوص اگر دانه های قهوه در ریزترین حالت ممکن آسیاب شده باشند و در صورتی که در تماس با اکسیژن قرار بگیرند به راحتی می توانند اکسید شوند.
به همین دلیل بهترین راه برای استفاده از قهوه این است که آن را تنها کمی قبل از استفاده آسیاب کنید تا بتوانید با کیفیت ترین قهوه را تهیه کنید.
برای مشاهده انواع آسیاب قهوه صنعتی نیز کافی است به بخش آسیاب قهوه صنعتی در سایت فروشگاهی تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز مراجعه و انواع مختلف این دستگاه را مشاهده نمایید.