شناختن و آشنایی با انواع قهوه از نظر نژاد و طرز تهیه آنها برای خیلی از افراد بسیار سخت بوده و حتی امکان پذیر نیست. به همین دلیل قصد داریم تا در این مقاله به بررسی انواع قهوه از نظر نژاد بپردازیم تا به این صورت بتوانید هر زمان که برای خریدن قهوه به کافی شاپ یا فروشگاه قهوه می روید بتوانید به صورت تخصصی قهوه مورد نظر خود را انتخاب کنید.
نکته ای که در رابطه با آشنایی با انواع قهوه ها وجود دارد این است که باید بتوانیم به صورت دقیق مشخص کنیم که تمایل به بررسی قهوه ها از چه نظر داریم؟! چرا که انواع قهوه بر اساس طرز تهیه، نوع نژاد و نوع دم آوری با یکدیگر بسیار تفاوت دارند . به دسته های مختلفی تقسیم می شوند.
پس در صورتی که علاقه دارید تا با انواع قهوه از نظر نژاد و طرز تهیه آشنا شوید می توانید در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات اسپرسوساز صنعتی با ما همراه باشید تا به بررسی هر چه بیشتر آنها بپردازیم.
آشنایی با انواع قهوه از نظر نژاد
قهوه نوشیدنی است که در کل از دانه درخت قهوه بدست می آید. این درخت در اصل در دو نوع اصلی عربیکا و روبوستا در دنیا موجود است که هر یک از این دو درخت می توانند در شرایط آب و هوایی متفاوتی رشد کرده و بزرگ شوند. به همین دلیل است که قهوه در کشور های مختلف دارای کیفیت های متفاوتی نیز می باشد، برای مثال زمانی که می گویند قهوه عربیکا در کشور اتیوپی دارای کیفیت بسیار بالایی است، این موضوع به دلیل آب و هوای این کشور است که در ارتفاع بالاتر آن از سطح دریا می باشد که باعث شده اند تا درخت قهوه عربیکا در آن به خوبی رشد کند و قهوه هایی را به ما ارائه دهد که از کیفیت بسیار بالایی برخوردار اند.
این موضوع باعث شده تا در دانه های قهوه اثر آب و هوا و شرایط جوی به وضوح قابل تشخیص باشد و همچنین باعث می شود تا دانه های قهوه نیز با یکدیگر از نظر ساختار، عطر، طعم، اسیدیتیه و … فرق داشته باشد. این مسئله و شناختن بهتر قهوه ها می تواند به شما کمک کند تا در زمان خرید قهوه بهترین انتخاب را داشته باشید.
در صورتی که بخواهیم شما را با انواع قهوه از نظر نژاد آشنا کنیم باید به بررسی قهوه های لیبریکا، عربیکا و روبوستا بپردازیم تا به این صورت بتوانید با این قهوه ها به خوبی آشنا شوید. در ادامه با ما همراه باشید تا به بررسی هر یک از این قهوه های خوشمزه بپردازیم.
قهوه لیبریکا
قهوه لیبریکا یکی از انواع کمتر شناخته شده می باشد که بیشتر در مناطق بومی مرکزی و غربی آفریقای جنوبی موجود است، اما اخیرا در قسمت هایی از آمریکا و آسیا نیز کشت می شود. در حقیقت در قرن 19 میلادی، در کشور اندونزی درخت های قهوه عربیکا به بیماری مبتلا شدند و دیگر مانند سابق نبودند، در این شرایط مردم در قسمت های دیگر جهان موفق شدند تا با کشت بیشتر قهوه لیبریکا به جای عربیکا تجارت آن را در بازار توسعه دهند و نیاز مردم دنیا را به قهوه تامین کنند. در این روز ها نیز یکی از بزرگ ترین کشور هایی که کشت قهوه لیبریکا را انجام می دهد فیلیپین می باشد.
بهتر است بدانید که عطر و طعم قهوه های لیبریکا با قهوه های عربیکا و روبوستا فرق می کند، به این صورت که دانه های این قهوه پس از آنکه بو داده شدند بوی نسبتا دودی پیدا می کنند. همچنین سطح کافئین این قهوه ها بین عربیکا و روبوستا می باشد. اما این نژاد از قهوه عموما به دلیل آنکه کشت بسیار پایین تری دارد قیمتی بسیار بالاتر نیز دارد و این در صورتی است که کیفیت عطر و طعم آن نسبت به عربیکا بسیار پایین تر است.
قهوه عربیکا
قهوه عربیکا یکی از انواع قهوه از نظر نژاد می باشد که بیشترین مقدار کشت در دنیا را به خود اختصاص داده است که دارای طعم و عطر بسیار دوست داشتنی و خوشمزه ای است که دارای قیمت بالایی نیز می باشد. درخت های قهوه عربیکا عموما در ارتفاع بین 1500 متر تا 2000 کاشته شده و از مراحل نگهداری سختی نیز برخوردارند. این نوع قهوه بومی ارتفاعات سودان، اتیوپی و یمن می باشد که تولید آن روز به روز در حال افزایش است و کشت آن در کشور هایی مانند جامائیکا، برزیل، کلمبیا و … نیز مشاهده شده است.
اما در نهایت در بین تمام انواع قهوه های عربیکا که در کشور های مختلفی تولید می شوند، قهوه های تولید کلمبیا و مکزیک دارای کیفیت بسیار بالاتر و طعم قوی تر و خوشمزه تری هستند. یکی از برند های قهوه عربیکا برند ایلی است که در واقع محبوب ترین برند تولید کننده قهوه عربیکا می باشد. کافئین قهوه عربیکا چیزی حدود یک و نیم درصد است و دارای طعمی دلنشین می باشد و همچنین قند و چربی متوسطی نیز دارد که همین موضوع باعث شده تا به یک قهوه ایده آل تبدیل شده و بسیاری از دوست داران قهوه از نوشیدن آن لذت ببرند. قهوه عربیکا یکی از مناسب ترین گزینه ها برای تهیه قهوه فرانسه می باشد.
همچنین بخوانید: تفاوت اسپرسوساز و نسپرسوساز چیست؟
قهوه روبوستا
قهوه روبوستا اما دارای درختی است که می تواند در ارتفاعات پایین تر مانند 800 متر از دریا نیز بهترین ثمره را به شما بدهد و دارای مقاومت بسیار بالاتری نسبت به درخت قهوه عربیکا است. درخت های قهوه روبوستا عموما دارای حساسیت بسیار پایین تری هستند و همچنین در برابر آفت ها، کم آبی و خشکسالی نیز مقاومت بسیار بالایی دارند. امروزه قهوه روبوستا در کشور هایی مانند ویتنام، برزیل، اندونزی و هند کشت می شود و این قهوه دراای کافئین بالاتر و طعمی تلخ تر می باشد که معمولا افرادی از نوشیدن آن بسیار لذت می برند که طعم سنگین قهوه اسپرسو را دوست دارند و از نوشیدن آن لذت می برند. همچنین معمولا برای تهیه این قهوه از فوم شیرین کننده و خامه استفاده می شود. دانه های قهوه روبوستا در جاوا و اندونزی تولید شده که یکی از بهترین قهوه های روبوستا در دنیا محسوب می شود و بسیار محبوب است.
نتیجه گیری
آشنایی با انواع قهوه از نظر نژاد یکی از مهمترین کار ها برای دوست دارای قهوه می باشد تا به این ترتیب بتوانند زمان خرید قهوه بهترین تصمیم را برای خود بگیرند و به این ترتیب از نوشیدن آن قهوه سیر نشوند. در کل در صورتی که بخواهیم قهوه ها را از نظر نژاد دسته بندی کنیم باید به سه قهوه لیبریکا، عربیکا و روبوستا اشاره کنیم که هر یک از این قهوه ها در شرایط آب و هوایی خاصی باید کشت شوند تا بهترین طعم و عطر و نتیجه را بتوانند به ما ارائه دهند. در این مقاله به بررسی این قهوه ها می پردازیم تا به ما کمک کند در انتخاب قهوه های خود هوشمندانه تر تصمیم بگیریم.