قهوه یکی از انواع نوشیدنی هایی است که خیلی از افراد از نوشیدن آن بسیار لذت می برند و در برنامه غذایی روزانه آنها استفاده از قهوه وجود دارد. اما آیا تا به حال به این موضوع فکر کرده اید که بهترین روش نگهداری از قهوه آسیاب شده چیست؟ این نوشیدنی خوش عطر و طعم می تواند برای ما لحظات زیبایی را خلق کند اما در صورتی که بتوانیم قهوه ها را پس از آسیاب کردن در بهترین شرایط نگهداری کنیم تا به این ترتیب عطر و بوی دلپذیر خود را از دست ندهد. برخی به این موضوع اشاره کرده اند که بهترین روش نگهداری از قهوه آسیاب شده به این صورت است که آن را درون ظرف در بسته ای در جای خشک و تاریک نگهداری کنید، اما باید به این موضوع مهم نیز اشاره کنیم که به دلیل شرایط مختلف آب و هوایی شرایط نگهداری از قهوه در منزل نیز کمی متفاوت تر و حساس تر می باشد. در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات اسپرسوساز صنعتی با ما همراه باشید تا به بررسی هر چه بهتر موضوع بهترین روش نگهداری از قهوه آسیاب شده بپردازیم.
اهمیت نگهداری صحیح از پودر و دانه های قهوه در منزل
نگهداری مناسب از پودر و دانه های قهوه از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است چرا که در صورتی که این کار درست انجام نشود ممکن است عطر و بوی تازه و خوب قهوه از بین برود. قهوه می تواند با قرار گرفتن در معرض هوا، نور، رطوبت، گرما و زمان زیاد خراب شده و باعث شود تا دیگر مانند روزهای اول از نوشیدن آن لذت نبرید.
هر چه از قهوه بهتر نگهداری کنید می توانید عمر مفید آن را افزایش دهید و تجربه بهتر و رضایت بیشتری از قهوه خود داشته باشید.
1. محافظت از قهوه در برابر هوا
یکی از مواردی که می تواند به قهوه آسیب زیادی برساند قرار گرفتن در معرض هوا است که باعث می شود تا قهوه اکسید شده و عطر و بوی خوب خودش را از دست بدهد. شما می توانید با استفاده از یک ظرف در بسته از آسیب دیدن پودر قهوه با هوای تازه جلوگیری کنید و مانع وارد شدن هوا به داخل ظرف شوید. همچنین بهتر است که پس از آنکه بسته بندی اصلی قهوه را باز کردید آن را به ظرف دیگری منتقل کنید تا به این صورت اطمینان حاصل کنید که کمترین هوا به داخل آن نفوذ می کند.
2. محافظت از قهوه در برابر رطوبت
رطوبت یکی دیگر از عواملی است که می تواند در طول مدت کوتاهی به پودر قهوه آسیب برساند و باعث رشد کپک و خراب شدن قهوه شود. نگهداری قهوه در قیمت های خشک و به دور از رطوبت مانند یخچال و فریزر می تواند به حفظ عطر و بوی خوش آن کمک بسیاری داشته باشد و کیفیت آن را به خوبی حفظ کند.
3. محافظت از قهوه در برابر نور و گرمای بسیار
قرار گرفتن قهوه در معرض نور و گرما قابلیت این را دارد که روند خراب شدن قهوه را سریع تر کرده و خیلی سریع عطر و طعم واقعی آن را از بین ببرد. نگهداری از قهوه در محیطی تاریک، خشک و خنک که از نور خورشید دور بوده و به وسایل گرمایشی دیگر مانند بخاری و اجاق گاز هم نزدیک نیست بهترین روش نگهداری از قهوه آسیاب شده می باشد که باعث می شود تا بتوانید کیفیت آن را به خوبی حفظ نمایید.
4. تازه نگهداشتن قهوه
تنها کمی بعد از آنکه دانه های قهوه را برشته کردید طعم آنها در بهترین شرایط خود می رسد. آسیاب کردن قهوه با استفاده از آسیاب قهوه صنعتی و دیگر دستگاه ها باعث می شود تا هوا به صورت مستقیم با همه قسمت های قهوه در ارتباط باشد و به همین دلیل با سرعت بیشتری نسبت به دانه های آسیاب نشده قهوه کهنه شده و طعم خود را از دست می دهند. به همین دلیل است که معمولا توصیه می شود که دانه های قهوه را تنها کمی پیش از دم کردن آسیاب کنید تا به این صورت طعم خوب قهوه ها از بین نرود.
چه مکان هایی در منزل برای نگهداری از قهوه مناسب تر است؟
یکی از موارد بسیار مهم در نگهداری از قهوه های آسیاب شده در منزل، پیدا کردن مکان مناسب برای نگهداری آن می باشد. همچنین در انتخاب مکان مناسب برای نگهداری از قهوه این نکته نیز مهم است که قهوه در دسترس شما باشد و به آسانی بتوانید از آن استفاده نمایید و در صورتی که به صورت روزانه قهوه می نوشید باید مکانی را انتخاب کنید که راحت بتوانید به آن دسترسی داشته باشید.
به همین دلیل می توان گفت که کابینت های بالا در آشپزخانه می توانند گزینه بسیار مناسبی برای نگهداری از قهوه آسیاب شده باشند چرا که مکان هایی خشک، خنک و تاریک هستند.
نکته مهم: یخچال و فریزر به هیچ عنوان گزینه های مناسبی برای قرار گرفتن قهوه آسیاب شده نیستند چرا که رطوبت به آسانی می تواند به آنها نفوذ کند. همچنین مکان های گرم نیز به هیچ عنوان گزینه مناسبی برای قرار گرفتن قهوه نمی باشند و باید تا حد امکان قهوه باید از نور و حرارت مستقیم به دور باشد.
همچنین بخوانید: انواع قهوه از نظر نژاد کدام اند؟
ظروف مناسب برای نگهداری از قهوه آسیاب شده
زمانی که قهوه ها درون کارخانه ها تولید می شوند با استفاده از دستگاه وکیوم هوای داخل بسته بندی آنها خالی می شود تا به این ترتیب قهوه ها در تماس مستقیم با هوا قرار نگیرند و هنگامی که شما درب آنها را باز می کنید ممکن است به آسانی قهوه ها را در معرض هوای مستقیم قرار دهید که با این کار باعث می شود تا قهوه عطر و بوی خود را از دست بدهد.
به همین دلیل برای جلوگیری از این مشکل باید پس از باز کردن درب قهوه آن را به سرعت داخل ظرف دیگری قرار دهید که دارای درب می باشد تا به این صورت از نفوذ هوا به داخل آن جلوگیری شود. شما می توانید برای این کار از طروف شیشه ای مات، ظروف سرامیکی، ظروف فلزی و … استفاده نمایید.
کلام آخر
نگهداری از قهوه برای برخی از افراد همیشه مشکل بوده است و تنها پس از گذشتن مدت کوتاهی قهوه آنها عطر و طعم اصلی و لذت بخش خود را از دست می دهد. اما بهترین روش نگهداری از قهوه آسیاب شده به این صورت است که از نفود رطوبت، نور مستقیم خورشید، حرارت مستقیم و هوا به داخل آن باید جلوگیری کرد تا به این ترتیب بتوانید عطر و طعم قهوه خود را مانند روز اول آن تازه نگهدارید.