اگر شما نیز در حال راه اندازی رستوران خود هستید حتما با این سوال رو به رو خواهید شد که سرخ کن صنعتی برقی بهتره گازی؟ به دلیل آنکه مصرف انرژی در این دستگاه ها تعیین کننده کیفیت و کارایی آنها است بهتر است حتما قبل از خرید درباره ی این دستگاه ها اطلاعات کافی داشته باشید.
ما در این مقاله از مجموعه مقالات سرخ کن صنعتی در سروش تجهیز قصد داریم تا به بررسی پاسخ این سوال و مقایسه ی سرخ کن صنعتی برقی و گازی بپردازیم، پس همراه ما باشید.
سرخ کن صنعتی برقی بهتره یا گازی؟
اینکه سرخ کن گازی یا برقی برای محل کار خود بخواهید تهیه کنید بستگی به محیط کار، منبع تغذیه، اندازه ی محیط و … دارد که بستگی به خود شما دارد. اما در هر صورت می توانیم برای به نکاتی اشاره کنیم که می تواند به شما در تصمیم گیری کمک کند.
این روز ها سرخ کن های صنعتی برقی و گازی یکی از مهم ترین تجهیزات هر رستوران و فست فود محسوب می شوند. چرا که این دستگاه ها به دلیل کاربرد بسیاری که دارند به شما این امکان را می دهند تا هر چیزی که نیاز به سرخ کردن داشته باشد از جمله ی سیبزمینی، ماهی، هات داگ، همبرگر، قارچ و … را به آسانی و با بهترین کیفیت سرخ کنید.
سرخ کن های صنعتی برقی و گازی در ابعاد و اندازه های مختلفی ساخته شده و در اختیار شما عزیزان قرار می گیرند، تا شما با توجه به اندازه رستوران و کاربرد خود از این دستگاه ها بتوانید انتخاب درست تری در خرید خود داشته باشید و قادر به ارائه ی بهترین خدمات به مشتریان خود باشید.
برای پاسخ دادن به سوال سرخ کن صنعتی برقی بهتره یا گازی، باید با سرخ کن صنعتی گازی و سرخ کن صنعتی برقی بیشتر آشنا شویم و معایب و مزایای هر کدام را بررسی کنیم.
سرخ کن صنعتی برقی
سرخ کن های صنعتی برقی همانطور که از نام آنها پیداست از برق برای روشن شدن و کار کردن استفاده می کنند. با توجه به این نکته باید بگوییم که این دستگاه ها نسبت به سرخ کن های صنعتی گازی از مصرف انرژی بالاتری برخوردار اند و می توانند هزینه ی بیشتری برای مصرف انرژی روی دست شما بگذارند.
در داخل این دستگاه ها سیم پیچ های مختلفی وجود دارد که پس از عبور جریان الکتریسیته گرم شده و روغن را نیز به همین ترتیب گرم می کنند و در نهایت گرم شدن روغن نیز باعث سرخ شدن مواد داخل روغن می شود.
سرخ کن های صنعتی برقی به دلیل آنکه از مکانیزم های متفاوتی که برای گرم کردن روغن استفاده می کنند ممکن است پیچیده تر و یا ساده تر باشند و از تکنولوژی بهتری برخوردار باشند، به همین ترتیب قیمت آنها نیز متفاوت است.
یکی از معیاب سرخ کن صنعتی برقی منبع تغذیه آن است. به دلیل آنکه این دستگاه از برق استفاده می کند در زمان هایی که مشکل برق رفتن دارید قادر به استفاده از این دستگاه نخواهید بود مگر اینکه از ژنراتور پشتیبان برق استفاده کنید.
سرخ کن های برقی به دلیل کوچک تر بودن نیاز به فضای کمتری دارند، به همین دلیل می توانید از آنها در آپارتمان ها و محیط های کاری کوچک تر نیز استفاده کنید.
سرخ کن صنعتی گازی
سرخ کن های صنعتی گازی که همانطور که از نام آنها مشخص است از انرژی گاز برای سرخ کردن مواد غذایی استفاده می کنند. این دستگاه ها در ابعاد و ظرفیت های مختلف به صورت تک لگنه، دو لگنه و سه لگنه موجود هستند.
در زیر لگن این دستگاه ها شعله مستقیم قرار دارد تا با آن لگن و روغن داغ و آماده ی استفاده شود. سرخ کن های صنعتی گازی تک لگنه و دو لگنه در اندازه های 4 لیتری، 6 لیتری، 8 لیتری و 10 لیتری تولید می شوند.
برخی از سرخ کن های صنعتی گازی دارای ترموستات نیز هستند که با استفاده از آن قادر خواهید بود تا درجه حرارت دستگاه را روی درجه ی مورد نظر خود تنظیم کنید. برخی از سرخ کن های صنعتی گازی نیز به دلیل پرسی بودن شما قادر به جداسازی آنها از بدنه دستگاه نخواهید بود تا روغن آن ها را تخلیه کنید، پس دارای شیر تخلیه هستند که امکان تخلیه روغن را به شما می دهد.
سرخ کن های صنعتی گازی نسبت به سرخ کن های صنعتی برقی از ابعاد بزرگ تری برخوردار هستند به همین دلیل برای استفاده در آشپزخانه های بزرگ تر مناسب تر هستند. مواد غذایی که در سرخ کن های صنعتی گازی سرخ می شوند ترد تر خواهند شد.
از مزایای سرخ کن های صنعتی گازی باید به موارد زیر اشاره کنیم:
- تهیه سوخاری های ترد تر
- داغ شدن سریع تر روغن
- با گاز شهری و یا کپسول گاز قادر به روشن کردن آنها خواهید بود.
- دارای ایمنی بیشتر
- مناسب برای استفاده در فضاهای باز و آشپزخانه های صنعتی هستند.
تفاوت های سرخ کن صنعتی برقی و گازی
تا اینجای مقاله با سرخ کن های صنعتی برقی و صنعتی و کارایی های آنها آشنا شدیم، اما برای فهمیدن جواب این سوال که سرخ کن صنعتی برقی بهتره یا گازی؟ باید تفاوت های دیگر این دستگاه ها را نیز بشناسید. در این قسمت قصد داریم تعدادی از تفاوت های این دستگاه ها را بررسی کنیم.
انرژی مصرفی
مصرف انرژی سرخ کن های صنعتی گازی با توجه به هزینه های پایین تر گاز نسبت به سرخ کن های صنعتی برقی در کشور ما نسبت به برق به صرفه تر هستند.
امنیت
سرخ کن های صنعتی گازی نسبت به سرخ کن های صنعتی برقی از امنیت پایین تری برخوردارند به همین دلیل هنگام کار با این دستگاه ها باید بسیار مراقب باشید که مشکلی پیش نیاید.
میزان مصرف روغن
در این زمنیه تفاوتی ندارد که از سرخ کن صنعتی برقی استقاده کنید یا سرخ کن صنعتی گازی، زیرا میزان مصرف روغن هر دو دستگاه به یک اندازه است.
شستشوی دستگاه
شستشوی این دستگاه ها تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. تنها در یک مورد می توانیم بگوییم تفاوتی وجود دارد و آن این است که به دلیل کوچک تر بودن اندازه سرخ کن های برقی شستشوی آنها بسیار سریع تر خواهد بود.
سرعت بالاتر یا راحتی بیشتر
اگر می خواهید غذاهای شما سریع تر و با کیفیت خوبی سرخ شوند بهتر است از سرخ کن صنعتی گازی استفاده کنید.
اما اگر به دنبال راحتی هستید بهتر است از سرخ کن های صنعتی برقی استفاده کنید چرا که به دلیل وجود ترموستات در آن ها می توانید درجه و زمان پخت را تنظیم کنید و با خیال راحت به ادامه ی کار های خود برسید.
کلام آخر
سرخ کن های صنعتی گازی و برقی هر کدام مزیت ها و معایب خود را دارند. اما در صورتی که قصد راه اندازی یک رستوران و یا فست فود را دارید و به این دستگاه ها نیاز دارید باید تفاوت های بین این دو دستگاه را نیز بشناسید. پس این مقاله کاملا مناسب شما است چرا که برای جواب به این سوال که سرخ کن صنعتی برقی بهتره یا گازی باید ابتدا این دستگاه ها را بشناسید.
همچنین شما می توانید انواع سرخ کن های صنعتی برقی و گازی را در سایت فروشگاهی تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز مشاهده و در صورت تمایل به سبد خرید خود اضافه نمایید.