زمانی که ابزار ها و دستگاه هایی را برای آشپزخانه های صنعتی و کسب و کار خود تهیه می کنید انتظار استفاده ی طولانی مدتی را از آن ها خواهید داشت. اما این موضوع تنها در صورتی اتفاق خواهد افتاد که شما در جهت افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی خود موارد و نکته هایی را رعایت کرده و در به کار گیری آنها سهل انگاری نکنید.
همچنین این موارد به دلیل آنکه در نگهداری از دستگاه ها به شما کمک می کنند باعث کاهش و صرفه جویی در هزینه ها می شوند. پس در این مقاله از مجموعه مقالات تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز با ما همراه باشید تا به بررسی نکته هایی که در افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی به شما کمک می کنند بپردازیم.
اهمیت نگهداری از دستگاه های آشپزخانه صنعتی
برای راه اندازی آشپزخانه ها، رستوران، کافی شاپ و هر مکان دیگری که نیاز به یک آشپزخانه ی صنعتی دارد، باید تجهیزات آشپزخانه های صنعتی را تهیه کنید که شامل دستگاه هایی مانند اجاق گاز صنعتی، همزن صنعتی، سرخ کن صنعتی، دستگاه گریل و یا کباب زن و … می شوند اما به دلیل اینکه خرید این دستگاه ها به هزینه های بسیاری نیاز دارد و همچنین کاربرد های بسیاری دارند و ممکن است کسب و کار شما کاملا به آنها متکی باشد، نیاز به نگهداری ویژه ای دارند تا بتوانید سال ها از آنها استفاده کنید.
به همین دلیل نگهداری و روش هایی که در جهت افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی از آنها استفاده می کنید از اهمیت بالایی برخوردار است. در غیر این صورت در طول زمان ممکن است دستگاه شما دچار مشکل شده و حتی به تعمیرات نیاز داشته باشد که این مسئله بر کیفیت و مزه غذاهایی که با این تجهیزات تهیه می کنید نیز تاثیر بسزایی می گذارد و کسب و کار شما را به خطر خواهد انداخت.
افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی
یکی از روش های مدیریت هزینه های یک رستوران می تواند جلوگیری از هزینه های مجدد برای دستگاه هایی باشد که در حال استفاده از آنها است. افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی شامل نکته های متعددی می شود که هم در جهت بهداشت دستگاه ها و هم برای سالم بودن آنها باید رعایت شوند.
مهمترین مواردی که به افزایش طول عمر دستگاه ها کمک می کند شامل نکات زیر می شود:
- خرید از مکان های معتبر و دارای خدمات پس از فروش و گارانتی
- استفاده از دفترچه راهنمای
- نظافت تجهیزات
- سرویس دوره ای دستگاه ها
- آموزش پرسنل
- مکان مناسب قرار گیری دستگاه ها
و موارد دیگری که بستگی به مکان و فضایی که در اختیار دارید باید در نظر گرفته شده و بررسی شوند. به یاد داشته باشید که برخی از این موارد باید به صورت روزانه، برخی ماهانه و برخی نیز سالانه انجام شوند پس بهتر است یک چک لیست و برنامه ی مشخص برای آنها داشته باشید.
خرید از مکان های معتبر و دارای خدمات پس از فروش و گارانتی
نکته ی مهمی که در مورد افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی وجود دارد این است که قبل از خرید باید این موضوع که دستگاه ها دارای جنس خوب و مرغوبی هستند اطمینان حاصل کنید. به این صورت از بابت اینکه دستگاه ها به خودی خود با استفاده ی مداوم و یا زیاد دچار مشکل نمی شوند خیالی آسوده خواهید داشت و از آسیب ها و احتمالات آینده جلوگیری خواهید کرد.
به همین دلیل بهترین راه این است که برای خرید این تجهیزات به مکان هایی مراجعه کنید که معتبر بوده و دستگاه هایی که به شما ارائه م دهند دارای گارانتی و خدمات پس از فروش باشد تا به این ترتیب از خرید محصولاتی بی کیفیت و نامرغوب جلوگیری کنید.
استفاده از دفترچه راهنما
یکی دیگر از مواردی که می تواند به شما برای افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی و نگهداری مناسب از آنها کمک کند مطالعه دفترچه راهنمای دستگاه است.
این روزها دیگر همه تجهیزات و دستگاه های آشپزخانه های صنعتی دارای دفترچه راهنما هستند که شما می توانید با مطالعه آنها از تمامی نکته های مهم درباره دستگاه و همچنین نحوه نگهداری آن آگاه شوید. پس در صورت خرید دستگاه جدید اولین کاری که می کنید باید مطالعه دفترچه راهنمای آن باشد.
نظافت تجهیزات
نظافت یک اصل بسیار مهم و یکی از قوانین هر رستوران و آشپزخانه صنعتی است. تمامی ابزار، دستگاه و در کل تجهیزات آشپزخانه های صنعتی نیاز به تمیز شدن و نظافت روزانه و دوره ای دارند. زیرا در غیر این صورت فضای راحتی برای رشد میکروب ها فراهم خواهد شد که این موضوع به باعث به خطر افتادن سلامت مشتری ها و حتی پرسنل آشپزخانه خواهد شد.
علاوه بر این نظافت این دستگاه ها به افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه ها بسیار کمک می کند و باعث می شود تا بتوانید برای مدت طولانی تری از آنها استفاده کنید. زیرا این تجهیزات به صورت روزانه در معرض دود، بخار، چربی و انواع آلودگی ها قرار می گیرند و توجه نکردن به نظافت آنها می تواند تاثیر بسیار بدی در کیفیت غذاها و طعم و مزه آنها نیز داشته باشد. همچنین جمع شدن چربی ها و آلودگی های دیگر می تواند باعث فرسودگی قطعات و خرابی زودرس دستگاه ها شود.
سرویس دوره ای تجهیزات آشپزخانه صنعتی
سرویس دوره ای دستگاه ها یکی دیگر از راه های افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی است که با استفاده از آن می توانید از خرابی ها و مشکلاتی که ممکن است برای دستگاه ها بوجود بیاید جلوگیری کنید. چرا که با سرویس دوره ای تجهیزات آشپزخانه صنعتی، دستگاه ها به صورت جز به جز بررسی خواهند شد و در صورت دیده شدن کوچک ترین مشکل آنها را برطرف می سازید تا به این صورت از خرابی های بزرگ تر و هزینه های کلان برای این تجهیزات جلوگیری کنید.
در سرویس دوره ای بهتر است تمامی اتصالات، شیرآلات و لوله های هر دستگاه را بررسی کنید و همچنین هر قسمت از تجهیزات را که فکر می کنید ممکن است دچار پارگی، سوختگی، فرسودگی و … شده باشد را نیز چک کنید.
آموزش پرسنل
یک راه مناسب برای افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی این است که قبل از استفاده از دستگاه ها نحوه ی صحیح استفاده از آنها را به پرسنل خود به خوبی آموزش دهید تا اطمینان حاصل کنید در استفاده از دستگاه ها به هیچ گونه مشکلی بر نخواهند خورد. چرا که سهل انگاری پرسنل می تواند باعث خرابی های تجهیزات در مدت زمان کوتاه شود.
گاهی اوقات به علت آشنا نبودن پرسنل به مواد شوینده و استفاده از مواد شوینده ی اسیدی برای دستگاه ها باعث خرابی، خوردگی و تغییر رنگ آنها می شوند و یا به دلیل نداشتن تجربه ی کافی برای استفاده مناسب از دستگاه به آن آسیب هایی وارد کنند که به راحتی قابل تعمیر نباشد.
سخن پایانی
نگهداری مناسب از دستگاه های آشپزخانه های صنعتی از اهمیت بالایی برخوردار است زیرا در صورت خراب شدن کوچک ترین دستگاه در شما مجبور به هزینه های بسیاری برای تهیه دوباره ی آن خواهید شد پس بهتر است که هر چه بیشتر در راه افزایش طول عمر تجهیزات آشپزخانه صنعتی خود تلاش کنید و به صورت روزانه و یا ماهانه و حتی سالانه آنها را بررسی کرده و در صورت نیاز به تعمیر این دستگاه ها بپردازید.
شما می توانید با مراجعه به قسمت تجهیزات آشپزخانه صنعتی سایت فروشگاهی سروش تجهیز تمامی تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز خود را برای راه اندازی آشپزخانه صنعتی و کسب و کار خود در این زمینه مشاهده نموده و در صورت تمایل آنها را به سبد خرید خود اضافه نمایید.