برای ایجاد یک آشپزخانه ی صنعتی و حرفه ای ابتدا باید با پرکاربردترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی آشنا شوید. چرا که نسبت به آشپزخانه و کسب و کاری که می خواهید راه اندازی کنید تجهیزات متفاوتی است که نیاز خواهید داشت. همچنین تهیه پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی بسیار مهم است و باید به شکلی انجام شود که از بابت کیفیت آنها خیالی آسوده داشته باشید و نهایت دقت و وسواس را برای انتخاب آنها به خرج دهید، زیرا این تجهیزات شامل مواردی می شوند که کارکنان آشپزخانه با آنها کار می کنند و ایمنی آنها به این تجهیزات و کیفیت جنس و متریال آنها بستگی دارد.
پس با ما در این مقاله از مجموعه مقالات تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز همراه باشید تا به بررسی موضوع پرکاربردترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی بپردازیم.
لیست پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی
زمانی که می خواهید یک آشپزخانه صنعتی راه اندازی کنید یکی از مهم ترین قدم های شما در این مسیر باید تهیه یک لیست از پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی باشد. این لیست می تواند به شما کمک کند تا تجهیزات مورد نیاز و اولیه آشپزخانه صنعتی خود را تهیه کنید و برآورد هزینه های آنها را قبل از خرید انجام دهید.
یکی از نکته های مهم در تهیه پرکاربردترین تجهیزات آشپرخانه صنعتی این است که ابزار خود را از جایی تهیه کنید که از سالم بودن و بتوانید با کیفیت بودن آن اطمینان حاصل کنید تا به این صورت باعث افزایش طول عمر آنها شوید.
لیستی که باید از پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی داشته باشید شامل تجهیزات آماده سازی، تجهیزات پخت و پز، تجهیزات سرمایشی و گرمایشی، تجهیزات انبار و تجهیزات سرو است. در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی قسمت های مختلف این لیست بپردازیم.
تجهیزات آماده سازی
تجهیزات آماده سازی غذاها در همه ی آشپزخانه های صنعتی وجود دارد که بین بخش انبار و پخت برای تهیه غذاها از آنها استفاده می شود. پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی که جهت آماده سازی مواد غذایی برای تهیه غذا استفاده می شوند شامل موارد زیر هستند:
- تخته کار: از این ابزار جهت خرد کردن مواد غذایی مانند سبزیجات، گوشت و مرغ استفاده می کنند. با استفاده از آن روند تکه تکه کردن و برش دادن مواد غذایی مختلف به خصوص برای گوشت بسیار آسان خواهد شد.
- دیگ خیساندن برنج: دیگ خیساندن برنج یکی از تجهیزاتی است که در آشپزخانه های ایرانی بسیار پرکاربرد است، چرا که اکثر غذاهای ایرانی به همراه برنج سرو می شود و همین باعث شده تا این ابزار تبدیل به یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی شود.
- چرخ گوشت صنعتی: یکی دیگر از تجهیزات پرکاربرد در آشپزخانه های صنعتی چرخ گوشت صنعتی است. به این دلیل که شما نمی توانید از گوشت چرخ کرده آماده استفاده نمایید زیرا نسبت گوشت های مختلف و چربی ای که برای غذاهای مختلف چرخ می شود با یکدیگر متفاوت است.
- مخلوط کن صنعتی: این دستگاه یکی از ابزار های مهم در آشپزخانه های صنعتی است زیرا با استفاده از آن می توانید مخلوط مایه کباب، خمیر نان و شیرینی و موارد دیگر استفاده کنید.
- یخ ساز صنعتی: یخ یکی از مواردی است که استفاده ی زیادی در رستوران ها و آشپزخانه های صنعتی دارد. در گذشته رستوران ها مجبور به تهیه این یخ ها از بیرون بودند اما حالا با استفاده از دستگاه یخ ساز صنعتی می توانند به راحتی یخ مصرفی روزانه ی خود را تامین کنند.
- دستگاه سبزی خرد کن صنعتی: این دستگاه نیز به دلیل آنکه آشپزخانه های صنعتی نمی توانند سبزی خرد شده ی آماده از بیرون تهیه کنند یکی از پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه های صنعتی به شمار می آید.
- میز دور چین: از این میز می توان برای دورچین غذاهای و یا مواد غذایی مانند کاهوی خرد شده، خیار شور، ترشی و … که به صورت جداگانه و در بخش های مختلف آن ریخته می شود استفاده کرد.
تجهیزات پخت
تجهیزات پخت همانطور که از نام آن مشخص است برای تهیه و پخت غذا استفاده می شود. از مهمترین و پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه های صنعتی باید به تجهیزات پخت اشاره کنیم زیرا بدون آنها قادر به تهیه و سرو هیچ غذایی نخواهید بود.
این تجهیزات شامل موارد زیر هستند:
- اجاق گاز صنعتی: این دستگاه ها در مدل های فر دار و بدون فر موجود هستند که با توجه به نیاز های کار و غذاهایی که سرو می کنید آنها را برای استفاده در آشپزخانه خود تهیه کنید.
- تابه گردان: با استفاده از این دستگاه می توانید انواع مواد غذایی را سرخ کنید و قطعات آن نیز به راحتی قابل جدا سازی است که این امر در شستشوی دستگاه به شما بسیار کمک می کند.
- دستگاه کباب پز صنعتی: با استفاده از این دستگاه می توانید انواع کباب ها را درست کنید. این دستگاه شامل دو نوع ذغالی و گازی است که تنها تفاوت آنها در انرژی مصرفی برای روشن شدن و آماده سازی حرارت مناسب پخت کباب است.
تجهیزات سرمایشی
تجهیزات سرمایشی نیز جز پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی به حساب می آیند چرا که در صورت نبودن آنها مواد غذایی به راحتی ممکن است فاسد شده و خسارت های بسیاری به رستوران وارد کند. علاوه بر این برخی از تجهیزات سرمایشی مانند یخچال های ویترینی به جز خنک نگه داشتن غذاها برای نمای آنها و دیده شدن توسط مشتری ها استفاده می شوند.
برخی از این تجهیزات سرمایشی شامل موارد زیر می شوند:
- یخچال ویترینی: در این نوع از یهچال ها جداره هایی از جنس شیشه استفاده می شود تا محتویات آن ها توسط مشتری ها قابل مشاهده باشد.
- یخچال صنعتی: یخچال های صنعتی همانطور که گفته شد جز تجهیزات مهم سرمایشی در آشپزخانه های صنعتی هستند که در ابعاد بزرگی تولید می شوند و مطابق با استفاده ی شما می توانند بزرگ و یا خیلی بزرگ باشند!
- گرم خانه شیشه ای: از این دستگاه برای گرم نگه داشتن غذا ها استفاده می شود و مزیت استفاده از آنها این است که غذا ها داخل آنها قابل مشاهده هستند و مشتری ها با دیدن آنها به راحتی می توانند غذای مورد علاقه خود را انتخاب کنند.
کلام آخر
برای راه اندازی آشپزخانه های صنعتی نیاز به ابزار های مختلفی دارید تا بتوانید تمامی مراحل تهیه غذا را به راحتی پشت سر بگذارید و بهترین غذاها را برای مشتری های خود سرو کنید. اما برخی از این ابزار ها جز پرکاربرد ترین تجهیزات آشپزخانه صنعتی هستند که بهتر است قبل از خریداری با آنها به خوبی آشنا شوید.
ابزار هایی که در آشپزخانه های صنعتی موجود هستند با توجه نوع استفاده در دسته بندی های مختلفی مانند تجهیزات آماده سازی، تجهیزات پخت و پز، تجهیزات سرمایشی، تجهیزات سرو و … قرار می گیرند.
شما می توانید انواع این تجهیزات را در سایت فروشگاهی تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز مشاهده و در صورت تمایل برای خرید آنها اقدام نمایید.