سبد خرید
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

32231370061

تماس با سروش تجهیز

چگونه با دستگاه اسپرسو ساز کاپوچینو درست کنیم؟

زمان مطالعه11 دقیقه

چگونه با دستگاه اسپرسو ساز کاپوچینو درست کنیم
تاریخ انتشار : ۲۷ آذر ۱۴۰۲تعداد بازدید : 41نویسنده : دسته بندی : مقالات
پرینت مقالـه

می پسنـدم1

اشتراک گذاری

اندازه متن12

در صورتی که در منزل و یا محل کار خود از دستگاه اسپرسوساز استفاده می کنید ممکن است برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که “چگونه با دستگاه اسپرسو ساز کاپوچینو درست کنیم؟” در این صورت باید به شما بگوییم که این مقاله برای شما مناسب خواهد بود.

کاپوچینو یک نوشیدنی بسیار لذیذ دلچسب است که چه در روز های سرد پاییز و زمستان و چه در روز های گرم تابستان نوشیدن آن مناسب خواهد بود.
مراقب باشید زیرا ممکن است پس از یادگیری این کار تبدیل به یکی از کارهای روزانه و مورد علاقه ی شما شود! چرا که کاپوچینو، این نوشیدنی بسیار دوست داشتنی و خوشمزه به دلیل آنکه بسیار آسان و به سرعت آماده می شود هر کسی می تواند آن را تهیه و سرو کند.

کاپوچینو چیست؟

کاپوچینو نوشیدنی ای بسیار محبوب است که از ترکیب قهوه دارک، آب و شیر فوم دار تهیه می شود. طی قرن های اخیر استفاده از این نوشیدنی به شکل های متفاوت مرسوم بوده. اضافه کردن شیر به قهوه برای اولین بار در قرن 17 میلادی در اروپا اتفاق افتاد و از آن پس در همه جای دنیا از ترکیب این نوشیدنی لذت بخش استقبال شد که در وین و اتریش به عنوان معروف ترین نوشیدنی به همراه شکر و یا ادویه های خاصی در قهوه خانه ها سرو می شد.

کاپوچینو چیست

امروزه اما با ترکیب بهتری از این نوشیدنی آشنا هستیم که به کاپوچینو معروف است. کافی است قهوه اسپرسو را با شیر گرم و فوم دار ترکیب کنید و روی آن را با کمی پودر و یا شکلات کاکائو تزئین کنید. چگونه درست کردن کاپوچینو با دستگاه اسپرسو ساز اما کمی متفاوت است و بسیار آسان تر و سریع تر انجام می شود که در ادامه به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت.

طرز تهیه کاپوچینو با دستگاه اسپرسوساز

طرز تهیه کاپوچینو با دستگاه اسپرسو ساز بسیار آسان است و برای شما دشواری به همراه نخواهد داشت. حال برای رسیدن به جواب سوال “چگونه با دستگاه اسپرسو ساز کاپوچینو درست کنیم؟” و برای تهیه یک کاپوچینوی خوشمزه با دستگاه اسپرسو ساز می توانید از مراحل زیر پیروی کنید:

  1.  آب را درون محفظه ی آب اسپرسوساز بریزید.
  2. به اندازه دو قاشق چای خوری قهوه دارک ریز آسیاب شده را در شات مخصوص پودر قهوه بریزید.
  3. قهوه را فشرده کنید تا حجم آن به یک سوم حجم اولیه آن برسد.
  4. شات را درون دستگاه قرار دهید و به سمت راست خود بچرخانید تا محکم شود ممکن است در دستگاه های دیگر به صورت متفاوتی بتوانید شات را ببندید.
  5. حالا شات اسپرسو شما با استفاده از دستگاه اسپرسوساز آماده شده است.
  6. ظرف مخصوص شیر یا پیچر را به اندازه یک سوم شیر پر کنید و نازل بخار آن را به مدت 8 تا 10 ثانیه زیر سطح شیر قرار دهید.
  7. سپس نازل را داخل شیر قرار دهید تا دمای آن به 65 درجه سانتی گراد برسد.
  8. حالا با چند ضربه محکم به پیچر حباب های داخل شیر را خارج کنید. با این کار کف شیر حالت فشرده و سفت به خود می گیرد.
  9. کف شیر را به صورت آرام از وسط فنجان بر روی اسپرسو اضافه کنید تا جایی که یک لایه ضخیم از کف شیر بر روی قهوه ایجاد شود.

تفاوت موکا، هات چاکلت، لاته و کاپوچینو چیست؟

در این بخش از مقاله طرز تهیه کاپوچینو با دستگاه، برای اینکه بتوانید درک بهتری از نوشیدنی های موکا، هات چاکلت، لاته و کاپوچینو داشته باشید قصد داریم که ابتدا یک تعریف دقیق و درست از هر یک از آنها به شما ارائه دهیم.

موکا

موکا یا کافی موکا یک نوشیدنی بسیار خوشمزه از ترکیب شکلات قوی و داغ به همراه یک شات اسپرسو و همچنین شیر بخارپز شده می باشد که می توانید آن را به آسانی با استفاده از دستگاه قهوه ساز برای خود تهیه نمایید. برای تهیه هر چه بهتر این نوشیدنی خوشمزه باید از اسپرسو و شکلات داغ به یک اندازه استفاده کرده و به مقدار یک پنج آن دو از شیر بخارپز استفاده کنید.

هات چاکلت

هات چاکلت نوشیدنی بسیار خوشمزه ای از ترکیب پودر کاکائو، شکلات رنده شده و شیر گرم می باشد که می توانید برای خوش طعم شدن به آن شکر نیز اضافه می کنند. در تهیه این نوشیدنی در صورتی که به شیر دسترسی نداشته باشید می توانید از آب گرم نیز استفاده نمایید.

لاته و کاپوچینو

اما نوشیدنی های لاته و کاپوچینو شباهت بسیاری به یکدیگر دارند و در خیلی از مواقع افراد ممکن است این دو نوشیدنی را شبیه به یکدیگر تهیه کنند. با این حال باید بدانید که تفاوت هایی بین این دو نوشیدنی وجود دارد که با رعایت آنها می توانید خوشمزه ترین نوشیدنی های کاپوچینو و لاته را تهیه نمایید.

کاپوچینو معمولا از سه لایه تشکیل می شود، لایه اول این نوشیدنی خوشمزه یک شات اسپرسو می باشد،  لایه دوم یک شات شیر جوشیده و برای لایه سوم نیز از کف شیر استفاده می شود. به خاطر داشته باشید که همه این لایه ها باید در یک فنجان 150 تا 180 میلی متری ریخته شوند.

به همین مراتب لاته نیز از سه لایه تشکیل می شود. برای لایه اول از یک شات اسپرسو استفاده می شود، در لایه میانی این نوشیدنی از یک و نیم شات شیر جوشیده استفاده شده و در نهایت نیم شات شیر کف کرده را نیز برای لایه آخر قهوه لاته استفاده می کنند. نکته دیگری که در مورد تفاوت بین کاپوچینو و لاته وجود دارد این است که لاته را معمولا در لیوان بزرگ تری نسبت به کاپوچینو سرو می کنند.

با توجه ترکیبات این نوشیدنی ها باید بگوییم که طرز تهیه کاپوچینو با دستگاه صنعتی می تواند انتخاب بسیار مناسبی باشد تا به این ترتیب بتوانید نوشیدنی های حرفه ای تری را تهیه کنید.

درست کردن کاپوچینو با دستگاه قهوه ساز

برای درست کردن کاپوچینو با دستگاه قهوه ساز به صورت حرفه ای می توانید از نکته هایی بهره ببرید که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم. برای آماده کردن این نوشیدنی خوشمزه با استفاده از قهوه ساز به یک ماگ یا فنجان مناسب قهوه، قهوه آسیاب شده مخصوص اسپرسو (توجه کنید که قهوه آسیاب شده مصرفی متعلق به قهوه ترک نباشد.) و مقداری شیر نیاز دارید.

پس از آماده سازی موارد ذکر شده از موارد زیر پیروی کنید تا بتوانید بهترین کاپوچینو را تهیه نمایید:

  1. با استفاده از دستگاه قهوه ساز یک شات اسپرسو را آماده کنید.
  2. پیچر یا ظرف مخصوص شیر را به مقدار یک سوم با شیر پر کرده و نازل بخار را برای مدت 8 تا 10 ثانیه زیر سطح شیر قرار دهید.
  3. حالا نوبت آن است که نازل دستگاه را درون شیر بگذارید تا دمای آن را به 65 درجه سانتی گراد برساند.
  4. سپس می توانید با وارد کردن چند ضربه به پیچر، حباب هایی که در آن وجود دارند را از بین ببرید تاکف شیر را از حالت فشرده بتوانید خارج کنید.
  5. حالا کف شیر را از وسط فنجان بسیار آرام بر روی اسپرسو قرار دهید تا به این صورت کف دارای لایه ی ضخیم تری باشد.

نکته: در صورتی که به پیچر حاوی شیر نیاز ندارید می توانید آن را درون یخچال قرار دهید. برای اینکه کف بهتری بتوانید برای شیر ایجاد کنید قرار دادن آن در یخچال نکته ی مهمی است تا به این صورت شیر به اندازه نیاز شما سرد شود. چرا که کاپوچینویی که تهیه می کنید باید دارای یک سوم فنجان اسپرسو و دو سوم فنجان شیر و کف شیر باشد.

تهیه کاپوچینو روی گاز و بدون دستگاه

برای اینکه بتوانید یک کاپوچینوی خوشمزه را بدون استفاده از دستگاه و بر روی گاز انجام دهید باید از قهوه ترک و قهوه جوش استفاده نمایید. برای انجام این کار نیز می توانید از مراحل زیر پیروی کنید:

  1. قهوه ترک را با استفاده از قهوه جوش بر روی گاز تهیه نمایید.
  2. 120 میلی گرم شیر را بر روی گاز قرار دهید و درون آن یک عدد دماسنج بگذارید.
  3. پس از رسیدن دمای شیر به 65 تا 68 درجه سانتی گراد می توانید با استفاده از یک همزن دستی آن را هم بزنید تا جایی که بر روی شیر کف غلیظی شکل بگیرد.
  4. حالا می توانید قهوه را داخل فنجان ریخته و سپس شیر و کف شیر را نیز به آن اضافه کنید.

فوت و فن تهیه کاپوچینو

هر نوشیدنی فوت و فن خاص خود را دارد که با پیروی از این فوت و فن ها می توانید بهترین کیفیت را از انواع نوشیدنی بدست آورید. به همین خاطر در ادامه به بررسی برخی از فوت و فن های تهیه کاپوچینو می پردازیم:

  1. مقدار شکری که در کاپوچینو می ریزید باید بر اساس ذائقه شما باشد.
  2. در صورت تمایل می توانید با اضافه کردن مقداری دارچین یا کاکائو به این نوشیدنی خوشمزه طعمی لذیذ به آن ببخشید و همچنین تزئین آن را زیبا تر کنید.
  3. شما می توانید برای زیبا تر شدن کاپوچینو شیر گرم را همراه با ایجاد طرح های زیبایی داخل نوشیدنی بریزید.
  4. در صورتی که طعم شیر را خیلی دوست ندارید می توانید از خامه نیز استفاده کنید.
  5. برای سرو کردن کاپوچینو باید از ماگ و لیوان هایی با عمق کم و دهانه ی عریض تر استفاده نمایید.

میکروفوم شیر کاپوچینو چیست؟

میکروفوم شیر کاپوچینو شیری است که به دلیل آنکه در معرض بخار داغ قرار گرفته حباب های ریزی در آن ایجاد می شود اما این حباب ها قابل مشاهده نیستند و فقط باعث ضخیم شدن بافت شیر می شوند.

میکروفوم شیر کاپوچینو چیست

در صورتی که فوم شیر را به درستی ایجاد کنید روی نوشیدنی شما قرار می گیرد و همچنین به راحتی می توانید با قاشق و همزدن کاپوچینو فوم را با نوشیدنی مخلوظ کنید. یکی از روش های راحت تهیه فوم شیر استفاده از دستگاه اسپرسو ساز است که دارای یک بخش برای فوم دار کردن شیر است.

نکته های مهم تهیه کاپوچینوی عالی

برای تهیه کاپوچینو باید نکته های مهم و ساده ای را رعایت کنید تا بتوانید به شکلی بی نقص این نوشیدنی دلچسب را تهیه و سرو کنید. پس به این موارد زیر توجه کنید:

  • قهوه ی مصرفی برای تهیه کاپوچینو بهتر است قهوه ترک نباشد.
  • نکته ی دیگر این است که بهتر است دانه های قهوه را تنها کمی قبل از استفاده آسیاب کنید تا عطر و طعم بهتری به قهوه ی شما بدهد و عطر قهوه ی تازه حفظ شود.
  • نکته ی مهمی که خیلی ها به آن توجه نمی کنند این است که دانه های قهوه زمانی که آسیاب شدند باید بسیار لطیف و سبک باشند. به این معنی که هنگام آسیاب آنها دانه ها را تا حد امکان ریز کنید.
  • مقدار و میزان شکری که در کاپوچینو استفاده می شود کامل سلیقه ای بوده و می توانید به مقدار دلخواه خود استفاده کنید.
  • می توانید کاپوچینوی آماده شده را با کمی کاکائو و یا شکلات رنده شده تزئین کنید که این کار علاوه بر زیبایی ظاهر نوشیدنی به آن طعم بسیار لذت بخشی می دهد.
  • برای ایجاد طرح های هنری و زیبا بر روی کاپوچینو می توانید از شیر گرم استفاده کنید چرا که کف و فوم شیر کاربرد زیادی برای طرح های روی کاپوچینو ندارد.
  • در صورتی که طعم شیر را نمی پسندید می توانید از یک قاشق چای خوری خامه به جای شیر استفاده کنید.
  • ماگ یا فنجانی که برای تهیه کاپوچینو استفاده می کنید بهتر است عریض و کم عمق باشد مخصوصا در صورتی که علاقه به طراحی کاپوچینو دارید.

انواع کاپوچینو

کاپوچینو در کشور های مختلف مخصوصا در ایتالیا انواع مختلفی دارد و بسیار مورد استقبال قرار گرفته است. انواع مختلف کاپوچینو با استفاده ی کمتر یا بیشتر شیر و قهوه درست می شوند که در ادامه به معرفی آنها خواهیم پرداخت.

انواع کاپوچینو

  1. در صورتی که مقدار شیر کاپوچینو را زیاد تر استفاده کنید، نوشیدنی ای معروف به کیارو را تهیه کرده اید که به کاپوچینوی خیس نیز معروف است.
  2. در صورتی که در تهیه کاپوچینو از شیر کمتری استفاده کنید، به این نوشیدنی اسکورو گفته می شود که به کاپوچینوی خشک نیز معروف است.
  3. در صورتی که کاپوچینو را سرد سرو کنید به آن فِرِدو می گویند که این نوشیدنی از ترکیب شیر سرد فوم دار با اسپرسو تهیه می شود که در کشور های ایتالیا و یونان بیشتر استفاده می شود.

کلام آخر

کاپوچینو یک نوشیدنی گرم است که در دنیا بسیار پر طرفدار است و از ترکیب قهوه اسپرسو و شیر فوم دار و مقداری کاکائو تهیه می شود و در صورتی که دارای یک دستگاه اسپرسو ساز باشید احتمالا برای شما نیز این سوال پیش آمده که چگونه با دستگاه اسپرسو ساز کاپوچینو درست کنیم؟ پس مطالعه ی این مقاله برای شما واجب است تا به جواب سوال خود برسید.

نوشیدن کاپوچینو در هر شرایط و هر روزی می تواند باعث حال خوب شما شود به خصوص که این نوشیدنی لذیذ از انواع مختلفی نیز برخوردار است که می تواند مناسب ذائقه های مختلف نیز باشد.

شما می توانید مقاله های مرتبط را در سایت فروشگاهی تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز مشاهده کنید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *