همانطور که از اسم وافل ساز و ساندویچ مشخص است هر کدام برای پختن غذاهای متفاوتی استفاده می شوند. این دستگاه ها از تجهیزات اصلی کافی شاپ ها، فست فود ها و بوفه ها هستند که می توانید غذاهای بسیاری را با استفاده از آنها تهیه کنید.
اما واقعیت امر این است که آن ها با یکدیگر تفاوت های اندکی دارند و همچنین برای پختن غذاهای یکسان نیز می توانید از هر دو استفاده کنید. اما با توجه به نیاز و استفاده ی شما از این دستگاه ها می توانید گزینه ی مناسب تر را برای خانه و یا محل کارتان انتخاب کنید. اما برای شناختن تفاوت های این دو دستگاه باید ابتدا خود آنها را به شما معرفی کنیم پس در ادامه ی این مقاله از مجموعه مقالات وافل ساز صنعتی سروش تجهیز به بررسی تفاوت های این دو دستگاه پر کاربرد خواهیم پرداخت.
ساندویچ ساز چیست؟
ساندویچ ساز که به آن اسنک ساز نیز می گویند، دستگاهی است که می توانید انواع مختلف اسنک را در آن بپزید و به دلیل آنکه دارای دو صفحه ی نچسب است که روی یکدیگر قرار می گیرند می توانید غذاهایی در آن بپزید که با ترد شدن بسیار لذیذ تر خواهند شد.
این دستگاه چند کاره بوده و می توانید با استفاده از آن غذاهای مختلفی مانند اسنک، پنینی، چیپس، پنکیک و … را درست کنید. صفحات این دستگاه به صورت گریل می باشند پس شما می توانید در آن گوشت و نان و سبزیجات نیز درست کنید. همچنین به دلیل نچسب بودن آن امکان پخت یک پیتزای آسان و سریع نیز در آن وجود دارد.
یکی از تفاوت هایی که دستگاه ساندویچ ساز با وافل ساز دارد این است که صفحات آن قابل جداسازی هستند و می توانید برای این دستگاه از صفحات مختلفی استفاده کنید که با انواع آن امکان تهیه غذاهای متفاوت تری نیز وجود دارد.
انواع ساندویچ ساز ها می تواند شامل ظرفیت و ابعاد این دستگاه و همچنین شامل طرح بندی صفحات آن که طرح هایی مانند مربعی، دایره های کوچک، ماهی، کاج و … و انرژی مصرفی مانند برقی و گازی نیز باشد.
وافل ساز چیست؟
به طور کلی وافل ساز نوع دیگری از ساندویچ ساز است و دستگاهی است که می توانید از طریق آن وافل، پنکیک، براونی، کیک و برخی غذاها را که نیاز به پخت زیادی ندارند و سریع آماده می شوند، پخته و از طعم بی نظیر و سرعت آماده شدن آن ها لذت ببرید.
وافل ساز بیشتر در کافی شاپ ها کاربرد دارند چرا که غذاها و صبحانه هایی مانند وافل در کافی شاپ ها بیشتر سرو شده و پر طرفدار ترند. کیفیت این دستگاه ها اغلب بسیار خوب بوده و صفحه های داخلی آنها از جنس تفلن و یا چدن نچسب است که باعث می شود به راحتی بتوان داخل آن ها طبخ غذا و شیرینی انجام داد.
یکی از موارد هائز اهمیت در وافل ساز ها تعداد خانه های آنها است که در دستگاه های خانگی معمولا دارای دو خانه است و ابعاد بزرگی ندارد، اما در دستگاه های صنعتی ممکن است تا 8 خانه نیز داشته باشند و به مراتب ابعاد بزرگ تری نیز خواهند داشت.
همچنین این دستگاه نیز مانند ساندویچ ساز به دلیل آنکه دارای 2 صفحه هستند که روی یکدیگر قرار می گیرند می توانید غذاها را در مدت زمان کوتاه ترین نسبت به ماهیتابه های ساده بپزید.
وافل ساز ها از انواع مختلفی برخوردار هستند که بیشتر شامل تعداد خانه های آنها می شود و بین 1 تا 8 خانه ممکن است داشته باشند.
تفاوت وافل ساز و ساندویچ ساز در چیست؟
تفاوت دستگاه های وافل ساز و ساندویچ ساز در این است که ساندویچ ساز می تواند با استفاده از صفحات مختلفی که دارد انواع غذاها را برای شما آماده کند. حتی در برخی از مدل های ساندویچ ساز صفحات وافل ساز نیز موجود است و می توانید وافل نیز با این دستگاه تهیه کنید. اما این مدل ها به دلیل ظرفیت پایینی که دارند فقط برای مصارف خانگی مناسب هستند.
از مزایای دیگر ساندویچ ساز ها می توان به این اشاره کرد که برخی از مدل های این دستگاه می توانند هم از برق و هم از گاز استفاده کنند. پس به این صورت در مواقعی که به برق دسترسی نداشته باشید می توانید به راحتی غذاها را با قرار داد دستگاه بر روی شعله ی گاز آماده سازید. در صورتی که وافل ساز ها اغلب همچین مزیتی ندارند.
چه مواردی در خرید دستگاه ساندویچ ساز و وافل ساز مهم است؟
در خرید دستگاه های وافل ساز و ساندویچ ساز همیشه مواردی وجود دارد که هائز اهمیت است و باید قبل از خرید به آنها توجه کنید تا موفق به خرید یک دستگاه با کیفیت شوید که بتواند سالها برای شما عمر کند و به این زودی ها خراب و دچار مشکل نشود. در ادامه به بررسی این نکات خواهیم پرداخت.
توان مصرفی
دستگاه های ساندویچ ساز و اسنک ساز دارای مدل ها و برند های بسیاری هستند اما همه ی آنها از توان مصرفی مناسبی برخوردار نیستند. توان مصرفی این دستگاه ها بین 640 تا 1400 وات است اما شما به دستگاهی نیاز خواهید داشت که دارای مصرف مناسبی برای مثال 750 وات باشد.
ظرفیت
این دستگاه ها دارای ظرفیت های متونوعی هستند اما در صورتی که شما برای محل کار خود به دنبال یکی از آنها هستید بهتر است دستگاهی در ابزار بزرگ انتخاب کنید برای مثال وافل ساز 8 خانه ای برای کافی شاپ ها بسیار مناسب خواهد بود و در صورتی که برای خانه به دنبال یک ساندویچ ساز هستید بهتر است از یک ساندویچ ساز 2 خانه ای استفاده کنید.
همچنین میزان عمق دستگاه نیز از اهمیت بسیاری برخوردار است و باید در هنگام خرید به این موضوع نیز دقت کنید.
سرعت داغ شدن
سرعت داغ شدن دستگاه های مدرن نسبت به دستگاه هایی که قدیمی تر هستند بسیار بیشتر است و المنت های درون آنها از کیفیت بالاتری برخوردار است.
تایمر دستگاه
تایمر یک قابلیت جدید است که در دستگاه های مدرن و جدید تر تعبیه شده است. شما می توانید با استفاده از آن خیال آسوده ای از بابت زمان آماده شدن غذا داشته باشید و تا زمانی که غذا آماده نشده و صدای آلارم تایمر دستگاه به گوشتان نرسیده به کار های دیگری رسیدگی کنید. پس این موضوع نیز در خرید دستگاه وافل ساز و ساندویچ ساز اهمیت دارد.
کلام آخر
دستگاه وافل ساز و ساندویچ ساز در واقع دارای عملکرد مشابهی هستند و طرز استفاده ی هر دوی آنها به یک صورت است. همچنین با هر دو می توان غذاهای متفاوتی تهیه کرد و همین شباهت ها است که باعث می شود تا خریداران در تصمیم خود مردد شوند. اما در نهایت این دو دستگاه دارای تفاوت هایی نیز هستند که تصمیم گیری را برای شما آسان تر خواهد کرد.
برای مثال تفاوت های دستگاه های وافل ساز و ساندویچ ساز به موارد مختلفی بستگی دارد که یکی از آنها شکل صفحه ی وافل ساز است که در آن مربع های کوچک در خانه های دستگاه موجود است اما ساندویچ ساز طرح های متفاوتی مانند طرح گریل، مربع، دایره، کاج و … دارد.
همچنین انرژی مصرفی آنها نیز ممکن است متفاوت باشد و برای مثال ساندویچ ساز های ساده تری موجود هستند که فقط روی شعله ی گاز می توان از آنها استفاده کرد همچنین برخی از آنها برقی بوده و برخی دیگر نیز ممکن است قادر به استفاده از هر دو انرژی باشند. اما وافل ساز ها معمولا برقی هستند.
با مراجعه به سایت تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز می توانید بهترین مدل های وافل ساز و تجهیزات صنعتی مورد استفاده در کافی شاپ را مشاهده و در صورت تمایل اقدام به خرید دستگاه مورد نظر خود نمایید.