سبد خرید
0

هیچ محصولی در سبد خرید نیست.

حساب کاربری

یا

حداقل 8 کاراکتر

32231370061

تماس با سروش تجهیز

فرق بین گریل و باربیکیو

زمان مطالعه6 دقیقه

فرق بین گریل و باربیکیو
تاریخ انتشار : ۲ دی ۱۴۰۲تعداد بازدید : 36نویسنده : دسته بندی : فست فود
پرینت مقالـه

می پسنـدم0

اشتراک گذاری

اندازه متن12

فرق بین گریل و باربیکیو را عده ی کمی ممکن است بدانند چراکه طبخ غذا در این دستگاه ها خیلی شبیه به یکدیگر است اما با این حال تفاوت های بسیاری به خصوص از لحاظ ظاهری با یکدیگر دارند.

دستگاه های گریل و باربیکیو هر دو در فضای باز می تواند انجام شود. باربیکیو و گریل کردن هر دو از یک منبع پخت نشات گرفته اند اما دارای دو روش متفاوت هستند.

در ادامه این مقاله از مجموعه مقالات دستگاه گریل صنعتی سروش تجهیز به بررسی موضوع فرق بین گریل و باربیکیو می پردازیم.

تفاوت گریل و باربیکیو چیست؟

هرچند که برای طبخ غذا در دستگاه های گریل و باربیکیو به فضای باز و محیط بیرون خانه و همچنین یک سوخت و منبع گرما نیاز دارید، اما با این حال نمی توان گفت که این دو دستگاه یکسان هستند و می توانید به جای یکدیگر از آنها استفاده کنید. چرا که این دستگاه ها دارای تکنیک های پخت متفاوتی هستند.

تفاوت گریل و باربیکیو چیست

برای اشاره به فاکتوری که فرق بین گریل و باربیکیو را مشخص می کند، می توانیم از میزان گرمای مورد استفاده و زمان مورد نیاز برای پخت غذا در این دستگاه ها اشاره کنیم.

در واقع در هر دو روش گریل و باربیکیو برای پخت از حرارت مستقیم استفاده می شود و می توانید برای پخت استیک گوشت و مرغ و پخت ماهی همراه با سبزیجات از هر دو استفاده کنید.

ویژگی های دستگاه گریل

در استفاده از دستگاه گریل معمولا از روشی استفاده می کنیم که برای تهیه کباب ها به کار برده می شود. در استفاده از دستگاه گریل گوشت و مواد غذایی دیگر در معرض حرارت مستقیم قرار می گیرند و به همین دلیل غذا به صورت سریع تر پخته می شود. اما این موضوع باعث می شود تا نتوانیم هر غذایی را با استفاده از دستگاه گریل بپزیم. برای مثال گوشت هایی که ضخیم و دارای استخوان هستند ممکن است در این دستگاه به راحتی پخته نشوند و این یکی از مهم ترین مواردی که مشخص کننده ی فرق بین گریل و باربیکیو است.

بافت گوشت پخته شده در باربیکیو معمولا نرم، چرب و روغنی است در صورتی که گوشتی که در گریل پخته می شود خشک و سفت می شود. در نتیجه در خرید این دستگاه ها باید به نکته هایی از این قبیل توجه بیشتری داشته باشید و دستگاهی که بهتر می تواند شما را به هدفتان نزدیک تر کند را تهیه کنید.

دستگاه گریل اما یک روش پخت عالی برای سبزیجاتی مانند کدو، بادمجان، سبزمینی، هویچ و … است همچنین برای پخت انواع همبرگر، ماهی، میگو، استیک های نازک، مرغ بسیار گزینه ی مناسبی است.

در ادامه به بررسی برخی از ویژگی های دستگاه گریل خواهیم پرداخت:

  • دارای زمان پخت بسیار کوتاه و سریع است. برای مثال در 5 تا 15 دقیقه می توانید به پخت غذا بدون استفاده از روغن و چربی بپردازید.
  • دما در این دستگاه بالای 260 درجه سانتی گراد و حتی بالاتر نیز می تواند باشد.
  • این دستگاه برای پخت استیک گوشت با تکه های نازک و مرغ و ماهی و سبزیجات مناسب است.
  • در این روش غذا به قدر کافی بر روی گریل قرار نخواهد گرفت که بوی دودی بگیرد. مگر آنکه با استفاده از پایین آوردن حرارت بتوانید زمان بیشتری غذا را روی دستگاه قرار دهید.

ویژگی های دستگاه باربیکیو

از دستگاه باربیکیو برای پخت گوشت با دمایی پایین تر و آرام تر استفاده می شود که این موضوع باعث می شود تا بتوانید گوشت های سفت تر و ضخیم تری را نیز با آن بپزید. چراکه تکه های گوشت قرمز که دارای استخوان اند مانند دنده نسبتا دیرپز هستند.

در باربیکیو معمولا از دمای کمتر و با حرارت غیر مستقیم برای مثال از ذغال های داغ استفاده می شود و مواد غذایی از شعله ی مستقیم دور هستند، و به این ترتیب پخته شدن گوشت و سبزیجات در این دستگاه بیشتر است، به صورتی که گاهی چند ساعت و گاهی حتی یک روز کامل می تواند زمان ببرد که این یکی از مزایای این دستگاه و همچنین فرق بین گریل و باربیکیو است.

اما این موضوع می تواند در کیفیت پخت نیز تاثیر گذار باشد برای مثال گوشت دنده و یا راسته ی کامل نیاز به زمان پخت بیشتری دارند و باید با دمای ثابت و متناسب پخته شوند. پس در این شرایط استفاده از باربیکیو گزینه ی مناسب تری است چرا که باعث می شود تا استخوان از گوشت به راحتی جدا شود.

ویژگی های دستگاه گریل

نکته ای که در استفاده از این دستگاه وجود دارد و آشپزهای معروفی نیز به آن اشاره کرده اند این است که دمایی که برای باربیکیو استفاده می کنید بهتر است بین 225 و 275 درجه فارنهایت باشد تا گوشت به بهترین شکل ممکن پخته شود همچنین بهتر است زمانی از پخت را نیز به دودی کردن گوشت اختصاص دهید به این شکل که اجازه دهید گوشت با دود باربیکیو در تماس باشد تا به این شکل عطر و طعم بهتری به آن بدهید.

در ادامه به بررسی چند مورد از ویژگی های باربیکیو خواهیم پرداخت:

  • زمان پخت گوشت در باربیکیو آهسته است به صورتی که ممکن است بین 4 تا 24 دقیقه طول بکشد.
  • دمای پخت در این دستگاه نسبت به دستگاه گریل پایین تر بوده و حدودا به 107 درجه سانتی گراد می رسد.
  • با استفاده از دستگاه باربیکیو می توانید گوشت های بزرگ تر و با ضخامت بیشتر بپزید و نوش جان کنید. گوشت هایی با بافت هایی مانند دنده، کتف و …
  • در این روش می توانید با استفاده از ذغال طعم دودی به غذای خود بدهید.

محل قرار گیری منبع حرارت

بزرگ ترین فرق بین گریل و باربیکیو محل قرار گرفتن منبع حرارت آن ها است. در دستگاه گریل از ذغال و یا برنر های گاز استفاده می شود که غذا به صورت مستقیم بر روی حرارت آن ها قرار خواهد گرفت که باعث می شود غذا بسیار سریع پخته شود.

اما در باربیکیو حرارت به صورت دو مرحله ای و یا غیر مستقیم استفاده می شود. به همین دلیل غذا بسیار آرام تر پخته خواهد شد.

محل قرار گیری منبع حرارت

جمع بندی

در جمع بندی موضوع فرق بین گریل و باربیکیو باید بگوییم که هر دوی این دستگاه ها گزینه ی بسیار مناسبی برای تهیه یک غذای کاملا سالم و بسیار خوشمزه است. اما برای اشاره به فرق بین گریل و باربیکیو می توانیم به نحوه ی پخت مواد غذایی در آنها اشاره کنیم.

دستگاه گریل با توجه به پخت سریع و دمای بالایی که دارد و به دلیل حرارت مستقیمی که دارد برای تهیه یک وعده استیک همراه با سبزیجات مختلف مناسب بوده و همچنین می توانید غذاهایی مانند همبرگر، مرغ و ماهی گریل شده را نیز با آن تهیه کرده و نوش جان کنید.

اما دستگاه باربیکیو برعکس گریل می تواند از حرارت غیر مستقیم مانند ذغال استفاده کند و با دمای پایین تری طبخ غذاها را انجام دهد. این دستگاه برای پخت غذاهایی مانند مرغ کامل کبابی، انواع استیک ( با استخوان و ضخامت بیشتر)، شیشلیک،انواع کباب های ایرانی، کباب توفو، انواع همبرگر، هات داگ و … مناسب است.

برای مشاهده و خرید انواع دستگاه گریل صنعتی می توانید به بخش تجهیزات فست فود و قسمت دستگاه گریل صنعتی در سایت فروشگاهی تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز مراجعه نمایید.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *