موارد بسیاری در طعم و عطر یک قهوه ی بی نظیر می تواند تاثیر بسزایی داشته باشد و یکی از آنها آسیاب به موقع قهوه است. منظور از آسیاب به موقع قهوه این است که قهوه باید زمانی آسیاب شود که بخواهید از آن برای تهیه نوشیدنی استفاده کنید در غیر این صورت عطر خود را از دست خواهد داد و کهنه می شود.
در صورتی که دوست دارید روز خود را با یک قهوه ی بینظیر شروع کنید بهتر است تا انتهای این مقاله از مجموعه مقالات آسیاب قهوه صنعتی سروش تجهیز همراه ما باشید تا با یکدیگر به بررسی پاسخ سوال چگونه قهوه را آسیاب کنیم بپردازیم.
چگونه قهوه را آسیاب کنیم؟
نحوه ی آسیاب کردن قهوه و زمان انجام آن بسیار در طعم و عطر قهوه تاثیر خواهد گذاشت. بهترین زمان آسیاب قهوه کمی قبل از سرو آن است به این دلیل که عطر قهوه به محض آسیاب آن شروع به پخش شدن کرده و کم کم از بین خواهد رفت. پس برای اینکه عطر بی نظیر قهوه را از دست ندهید بهتر این است که خودتان آن را آسیاب کنید.
برای آسیاب قهوه روش های متفاوتی وجود دارد که حتی اگر آسیاب قهوه نداشته باشید، می توانید با استفاده از آن ها قهوه را چه در محل کار خود و چه در منزل قبل از تهیه نوشیدنی آن آسیاب کنید. با داشتن چند ابزار ساده که در هر آشپزخانه ای یافت می شود می توانید به راحتی دانه های قهوه را آسیاب کنید و ریز کنید.
آسیاب قهوه با استفاده از هاون
هاون وسیله ای ساده اما پرکاربرد است که قرن ها در آشپزخانه های مردم ایران موجود بوده و با استفاده از آن می توانید به آسانی دانه های قهوه را آسیاب و خرد کنید. در استفاده از این روش به کمی زور و فشار دست نیاز دارید تا بتوانید به راحتی دانه های قهوه را خورد کنید و پودر یک دستی از آن درست کنید.
برای انجام این کار کافی است چند یک هاون بزرگ یا متوسط تهیه کنید، مقداری دانه ی قهوه را در آن بریزید به صورتی که بیشتر از یک چهارم حجم هاون پر نشود و بتوانید به طور یک دست همه ی دانه ها را خورد کنید.
سپس با سک دست هاون و با دست دیگر دسته ی آن را نگه دارید و با حرکات آرام فشار و چرخش سعی کنید ابتدا دانه ها را مقداری له کنید. پس از آن می توانید شروع به کوبیدن با ضربه های آرام کنید تا تکه ها و پودر قهوه به بیرون از ظرف نریزد.
آسیاب قهوه با مخلوط کن
استفاده از مخلوط کن یکی از روش های دیگر آسیاب کردن دانه های قهوه است که می تواند جایگزین مناسبی برای آسیاب قهوه باشد. چرا که با استفاده از این دستگاه می توانید به راحتی دانه های قهوه را حتی در اندازه های مختلف پودر کنید و برای نوشیدنی های متفاوتی استفاده کنید. در برخی مدل های مخلوط کن درجه بندی آسیاب موجود است که برای قهوه می توانید از آن ها استفاده کنید.
اما در هر صورت آسیاب کردن قهوه با دستگاه آسیاب از کیفیت بهتری نسبت به مخلوط کن برخوردار است ولی با این حال یکی از نزدیک ترین روش های آسیاب قهوه به دستگاه آسیاب قهوه استفاده از مخلوط کن است.
اما نکته ای که در استفاده از این روش وجود دارد این است که گرما باعث بیرون آمدن روغن دانه های قهوه خواهد شد و زمانی که با دستگاه مخلوط کن دانه های قهوه را آسیاب می کنید گرمای آن باعث بیرون آمدن این روغن خواهد شد و همین موضوع قهوه ی شما را تلخ تر می کند. پس می توانید مخلوط کن را در بازه های زمانی بسیار کوتاه خاموش و روشن کنید تا دستگاه گرمای زیادی ایجاد نکند.
آسیاب قهوه با استفاده از وردنه
از دیگر پاسخ هایی که می توانیم به سوال چگونه قهوه را آسیاب کنیم بدهیم، باید به استفاده از وردنه اشاره کنیم. شما می توانید با استفاده از وردنه نیز دانه های قهوه را آسیاب کنید که در این روش پودر قهوه به صورت ریزتر و یک دست خورد خواهد شد. اما ممکن است برای استفاده از آن به زور و فشار دست بیشتری نیاز داشته باشید.
برای آسیاب قهوه با استفاده از وردنه باید یک تخته ی بزرگ نیز تهیه کنید تا فضای کافی و یک دست برای کشیدن وردن داشته باشید. دانه های قهوه را داخل یک پلاستیک زیپ لاک بریزید و قبل از بستن زیپ آن هوای داخل را به خوبی تخلیه کنید. سپس کیسه را روی تخته قرار داده و با استفاده از وردنه دانه ها را فشار دهید تا خرد شوند. این کار را انقدر تکرار کنید تا دانه ها به پودر صاف و یک دستی تبدیل شوند.
گوشت کوب
خرد کردن دانه های قهوه با استفاده از یک گوشت کوب و یا استیک کوب نیز امکان پذیر است. برای آسیاب دانه های قهوه با گوشت کوب نیز بهتر است آنها را داخل یک پلاستیک زیپ لاک قرار دهید تا دانه ها و پودر به بیرون نریزند و سپس پلاستیک را روی یک تخته ی بزرگ قرار دهید و به آرامی شروع به فشار وارد کردن به دانه های قهوه کنید. کمی بعد که دانه ها خرد شدند می توانید با ضربه های بسیار آرام آن ها را بکوبید تا به پودر تبدیل شوند.
چاقو
استفاده از چاقو نیز یکی از راه هایی است که می توانید با آن قهوه را آسیاب کنید. در این روش از لبه ی تیز چاقوی بزرگ آشپزخانه استفاده می شود که به دلیل طراحی مناسبی که دارد برای انجام این کار یک انتخاب عالی است.
نکته: در صورتی که در استفاده از چاقوی آشپزخانه مهارت ندارید این روش برای شما مناسب نخواهد بود و حتی بسیار خطرناک است پس روش دیگری را امتخان کنید.
برای خرد کردن دانه های قهوه باید یک تخته ی بزرگ در اختیار داشته باشید که دانه های قهوه را روی آن قرار دهید. سپس با استفاده از قسمت تیز چاقو دانه های قهوه را خرد کنید به صورتی که با دست دیگر خود از بالای چاقو فشار وارد کنید. برای اینکه از پرتاب شدن دانه های قهوه به اطراف نیز جلوگیری کنید می توانید یک دستمال یا حوله را روی چاقو بی اندازید.
آسیاب قهوه با غذا ساز
آسیاب قهوه با استفاده از دستگاه غذاساز تقریبا مانند دستگاه مخلوط کن است با این تفاوت که به دلیل تیغه های بزرگ تر و بزرگ تر بودن دستگاه می توانید مقدار بیشتری قهوه را در زمان کوتاهی پودر کنید.
هرچند کیفیت پودر قهوه ی غذاساز به پای مخلوط کن نمی رسد اما در صورتی که دستگاه دیگری در دسترس شما نیست می توانید از غذاساز نیز استفاده کنید.
کلام آخر
روش هایی که می توانیم با آن ها قهوه را آسیاب کنیم بسیار اند و تقریبا با در دسترس بودن وسایل ساده و ابتدایی نیز انجام این کار به راحتی امکان پذیر است. شما می توانید با استفاده از ابزار های مختلف آشپزخانه مانند وردنه، هاون، چاقو و همچنین دستگاه هایی همچون مخلوط کن و غذاساز نیز دانه های قهوه را آسیاب کنید.
شما می توانید با مراجعه به سایت تجهیزات آشپزخانه صنعتی سروش تجهیز و بخش آسای قهوه صنعتی انواع مختلف این دستگاه را مشاهده کرده و در صورت تمایل اقدام به خرید آن ها نمایید.